Hvad gør man, når knægten skal have sin første telefon? Køber man en dyr iPhone eller skal man bare tage den første den bedste Nokia-telefon, der ikke kan den end at ringe? Eller måske ligefrem en billig Android? Det afhænger selvfølgelig af hvad den skal kunne ud over at ringe, det er klart.

I den idelle verden giver svaret sig selv: Selvfølgelig skal knægten have en iPhone. Mange familier er indfanget i Apples net og har huset spækket med Mac's og iPads. At bryde det system og kaste sig over eksempelvis en Android-mobil, giver ikke meget mening. Forfra med alle aps, og ringere samspil mellem enhederne. Det vil altid være en fordel at holde sig til et system - uanset om det så er iOS eller Android.

iPhone eller ugen slagtilbud?

Der er dog bare det problem, at iPhones ikke ligefrem kan fås som ugens slagtilbud for 299 kroner i Føtex, som man jævnligt kan få en Samsung-mobil til. iPhones til hele familien bliver hurtig en stor udskrivning. Men okay, kvalitet koster, og så er man i hvert fald dækket ind. Så render vi ind i næste problem. Det er tirsdag og barnet kommer hjem fra svømning og har glemt sin iPhone. Eller knægten er faldet på løbehjulet og har smadret telefonen. Drama hvis det er en iPhone til 5.000 kroner, men helt ligegyldigt, hvis det er en Nokia til 200 kroner. Det skal jo heller ikke være sådan, at ens barn få nervøse trækningen over angsten for at miste sin telefon til flere tusinde kroner. Der skal trods alt være plads til at klatre i træer og glemsomhed kan vi nok alle nikke genkendende til.

Kom med dine erfaringer og gode råd

Så hvad gør man, når ens barn skal have sin første telefon? Hvad har i gjort?

Lad os få en debat om, hvordan man griber tingene an, hvilke overvejelser man skal gøre sig, og bare deling af konkrete erfaringer fra både forældre, hvis børn har telefoner, og børn der har fået en telefon af sine forældre. Giver det mening af købe en dyr iPhone til sit barn, eller skal man finde på noget andet? Lad os holde debatten til selve telefonen, så kan vi altid snakke abonnement en anden gang. Da børns alder spiller en væsentlig rolle, så er det selvfølgelig vigtigt, at man i debatten huske at komme ind på barnets alder. Udgangspunktet er som sagt den første telefon.