iPhonen er verdens mest benyttede kamera af den simple grund at det er verdens mest solgte telefon og man altid har den ved hånden. Teknisk er den også ganske udmærket og Kamera-appen er nem og god til det basale og automatiserede. Vil man en lille smule videre kan man investere i apps med mere funktionalitet. En af disse er appen Slow Shutter Cam.

Slow Shutter Cam giver, som navnet siger, mulighed for at tage billeder med lang eksponeringstid. Eksponeringstiden, eller lukkertiden som det også kaldes, er et mål for den tid som lukkeren i kameraet er åben. Jo længere eksponeringstid, desto mere lys får lov at slippe ind i kameraet. Lange eksponeringstider medfører udtværing af motiver i bevægelse. Derfor skal eksponeringstiden være kort, hvis man vil fange et motiv i bevægelse.

Med Slow Shutter Cam er det lige modsat. Her gør man bevist eksponeringstiden lang for at opnå forskellige effekter. Et hyppigt motiv der kræver lang eksponeringstid er natoptagelser, hvor billygter trækkes ud til lange lysspor. Et andet yndet motiv er rindende vand der ser silkeblødt ud.

Med Slow Shutter Cam bliver der rent teknisk ikke pillet ved eksponeringstiden. I stedet bliver de effekter som lang eksponeringstid giver imiteret digitalt. På samme måde som Apple selv imiterer visse effekter i deres Kamera-app.

Med Slow Shutter Cam kan man vælge mellem Motion Blur, Light Trail og Low Light og graden af effekten kan indstilles. Typisk skal man prøve sig lidt frem for at finde den rette indstilling.

Slow Shutter Cam virker til både iPhone og iPad og koster 17 kroner i App Store (link).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.