Adobe har lanceret Photoshop til iPaden. Med appen kan man åbne og redigere Photoshop-filer direkte på iPaden, og dermed få adgang til de vigtigste funktioner fra desktopudgaven på sin iPad. Appen er designet som vi kender det med en toolbar i venstre side og grænsefladen til de forskellige lag i højre side. Det hele er selvfølgelig optimeret til touch-betjening. Rent kodemæssigt er funktionerne 100% identiske på iPad og desktop. Det vil sige, at en bestemt redigering på én enhed giver nøjagtigt det samme resultatet, som hvis redigeringen var foretaget på en anden enhed.

Denne første udgave af Photoshop til iPaden er ikke komplet, sammenlignet med desktopudgaven. I første omgang fokuserer Adobe på at få hovedfunktionerne på plads og efterhånden som de får en forståelse af hvordan folk bruger appen på iPaden, bliver resten tilføjet. Ifølge Adobe vil det ske så hurtigt som muligt i opdateringer der kommer med faste mellemrum.

Photoshop til iPad er gratis at hente, men kræver abonnement på Adobes Creative Cloud til 85 kroner om måneden. Du kan hente appen i App Store (link).