Apple har løftet sløret for en kæmpe opdatering af Logic Pro X med en professionel version af Live Loops, et fuldstændigt redesignet samplingworkflow og nye værktøjer til at lave originale beats. Med en samling af effektive og kreative funktioner vil Logic Pro X 10.5 være en utroligt vigtig lancering for alle musikere, deriblandt producere af elektronisk musik.

Logic Pro X er blevet optimeret til at udnytte den nyeste Mac-hardware og den power, der følger med macOS, for at kunne levere en utrolig ydeevne, når der arbejdes på de allermest krævende projekter med tusindvis af lydspor og hundredvis af plug-ins i realtid.

Live Loops

Med Live Loops på Mac kan Logic-brugere nu lave musik på nye, ikkelineære måder med mere frie tøjler. Loops, samples og optagelser kan organiseres i en ny musikalsk struktur, hvor musikere spontant kan sammensætte og fange forskellige idéer til opstillinger i deres tidslinje. Derfra kan lydspor finjusteres yderligere ved hjælp af alle de professionelle produktionsfunktioner i Logic.

Remix FX forbedrer Live Loops med en spændende samling af elektroniske effekter som Bitcrusher, filter, gater og repeater, som kan anvendes i realtid over individuelle lydspor eller hele sangen. Begge funktioner bliver endnu mere effektive, hvis man bruger den gratis Loop Remote-app, som giver brugerne mulighed for at forbinde iPhone eller iPad med Mac, så de kan bruge Multi-Touch til Live Loops og Remix FX.

Sampler og Quick Sampler

Sampler repræsenterer næste generation af EXS24-plug-in’et, som er meget populært i branchen, med et helt nyt moderne design og udvidede lydformende kontrolfunktioner, imens bagudkompatibiliteten bevares. Producere kan bruge Sampler til at skabe og redigere avancerede multisamplede instrumenter ved hjælp af elegante træk-og-indsæt-workflows, som automatiserer komplekse produktionsopgaver.

Quick Sampler er en hurtig og nem metode til at forvandle enhver enkeltstående lyd til et instrument, der kan spilles på. Musikere kan vælge en lyd i Logic, Finder eller Memoer – eller endda optage direkte i Quick Sampler. Med få klik kan et importeret sample beskæres, laves til et loop og afspilles på tværs af en keyboard-controller med adgang til kreative lydformende kontrolfunktioner.

De bedste beats

Logic Pro X 10.5 tilbyder nu en samling kreative værktøjer, som er designet til at samarbejde, så det bliver en hurtig og flydende proces at udarbejde originale beats – en uundværlig del af produktionen af hiphop og elektronisk musik.

Step Sequencer er et nyt redigeringsværktøj i Logic, som er designet til at gøre det sjovt og nemt at programmere trommebeats, baslinjer og melodiske dele ved hjælp af en grænseflade, der er inspireret af klassiske workflows fra trommemaskiner. Step Sequencer kombinerer mønsterbaseret musikproduktion med effektive redigeringsindstillinger, der giver mulighed for at skabe noget helt originalt ved at give brugeren nøjagtig kontrol over tonehastighed, gentagelse, gate, overspringning, afspilningsretning og randomisering.

Drum Synth har en stor samling lyde fra stortrommer, lilletrommer, tomtoms og slagtøjsinstrumenter, der udelukkende genereres af software. Hver lyd ledsages af dedikerede lydformende kontrolfunktioner, der hjælper musikere med at finjustere deres yndlingsdele. Drum Synth-lyde kan bruges på enhver pad i Drum Machine Designer, hvor det endda kan mikses med samples og give muligheder for kreativt lyddesign.

Drum Machine Designer, værktøjet til at opbygge elektroniske trommesæt i Logic, er blevet forbedret ved at integrere det i de nye sampling- og beatprogrammeringsworkflows. Hver drum pad understøtter de nye Quick Sampler- og Drum Synth-plug-ins, så det bliver nemt at redigere og forme individuelle lyde i et trommesæt. Når sættene er færdige, kan man spille på dem i realtid, eller de kan programmeres med Step Sequencer.

Logic Remote

Logic Remote er en gratis hjælpeapp, som giver brugerne mulighed for at forbinde en iPhone eller iPad med deres Mac og styre og anvende Logic-funktioner og -instrumenter ved hjælp af Multi-Touch. Logic Remote får en kæmpe opdatering, som giver mulighed for at udløse lyde i Live Loops, gennemse og tilføje loops og anvende Remix FX på en session.

Pris og tilgængelighed

Logic Pro X 10.5 kan hentes i dag og er gratis for alle eksisterende brugere. Nye brugere kan købe programmet i Mac App Store for 1.699 kroner (link).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.