Husker du spillet Limbo? For fem år siden belønnede Apple Limbo med en Design Award og den dag i dag holder Limbo 100%. Limbo er en genistreg af et spil med en stemningsfyldt atmosfære, man skal lede meget længe efter. Og for at det ikke skal være løgn er Limbo udviklet af danske Playdead. Kender du ikke allerede Limbo, så køb det i App Store med det samme (link).

Nu er Playded klar med endnu et spil til iOS. Inside hedder det. Inside er en slags videreudvikling af Limbo og stilen og atmosfæren er den samme. Var du fan af Limbo så behøver du i virkeligheden ikke læs videre, bare se at få hentet Inside (link).

Dystopisk stemning

Inside foregår i en mystisk og dystopisk verden, der i modsætning til Limbo faktisk har en smule farver på. Men lad dig ikke narre til at tro at alt derfor er i den skønneste orden. Spillet starter lige på og hårdt: En dreng løber gennem en skov og der går ikke lang før brutaliteten melder sig. Jeg kan lige så godt sige det som det er: I Inside vil du dø. Mange gange. Du vil blive skudt, bidt til døde at hunde, druknet, og jeg kunne blive ved. Pointen er at du skal forsøge at finde ud at hvordan du undgår at dø. Gør tingene lidt anderledes hele tiden og find ud af hvad der virker. Det meste af tiden skal du dog nok regne med at finde ud af hvad der ikke virker. Heldigvis er der konstante checkpoints, så man mister ikke for meget momentum når man dør.

Puzzle i verdensklasse

Inside er med andre ord et puzzle-spil. Det starter enkelt med at du skal flytte rundt på kasser for at nå ting, men udvikler sig hurtigt til udfordringer der kræver en del fantasi, kreativitet, hurtighed og behændighed. Du er i princippet ladt helt i stikken. Som sagt starter spillet lige på og hårdt uden nogen introduktion til styringen eller andet. Heldigvis når man ret langt med almindelig sund fornuft. Hvad kan man eksempelvis gøre når der kommer en vagthund Hvis man tænker sig lidt om, når man langt, men af og til bliver det også rent gætværk.

Brugergrænsefladen er renset for knapper eller andet der kunne være til hjælp. Netop denne helt rene grænseflade er en af årsagerne til at spillet er så atmosfærefyldt. Der er intet til at forstyrre den gode stil. Og stilen ér virkelig god. Hold da op hvor er jeg imponeret. Jeg er vild med det grafiske udtrykt i Inside. Det samme kan siges om lydsiden. Gør dig selv den tjeneste at tage et par hovedtelefoner på når du spiller Inside.

Forbilledliglavet til iOS

Playdead har tidligere lanceret Inside til spillekonsollerne og iOS-udgaven er der derfor en portering af spillet. Playdead har gjort et virkelig godt stykke arbejde med at understøtte iOS. iPad, Apple TV, iPhone X, iOS-controllere og automatisk iCloud-synkronisering. Der er styr på det hele. Det er virkelig forbilledligt. Gennemarbejdet ned til mindste detalje.

Du kan spille starten af Inside gratis for at komme i gang med spillet. Er du solgt - og det er du - så kan du via et enkelt in app-køb låse op for resten af spillet for 59 kroner. Det håber jeg at mange vil gøre. For vi har brug for indie-udviklere som Playdead, der kan og vil give os anderledes spil.

Du kan hente Inside i App Store (link).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.