Noget af det folk bruger deres iPhones mest til, er at surfe på nettet. Til det skal man naturligvis bruge en webbrowser. Apples egen webbrowser, Safari, kommer preinstalleret og er standardbrowser på alle Apples enheder også iPhonen. Men der er masser af andre muligheder, hvis ikke du er helt tilfreds.

De fleste browsere er gratis. Det er derfor muligt at installere dem alle sammen, og prøve dem af uden at det koster noget. Beslut for eksempel at du i en hel uge, kun vil benytte én browser. Gør det med dem alle og træf derefter dit valg. Eller læs med her, hvor jeg har gjort arbejdet for dig.

Her er de bedste browsere til iPhonen

Safari

Safari er en ganske god browser, der har den kæmpe fordel at den som standardbrowser altid går forud for de andre. Klikker du på et link i en email, Beskeder eller andet, vil det altid åbnet Safari. Alene af den grund, kan den være smart bare at holde sig til Safari, da man derved undgår en masse besvær. Det er selvfølgelig lidt unfair, men sådan er det nu engang bare.

Derudover er Safari generelt bedre integreret i iOS end konkurrenterne. Designet er også bedre tilpasset det generelle udtryk af iOS. Safari føles som en forlængelse af iOS og det er godt. Med alle andre browsere kræver det en tilvænning, at bruge dem.

Den største ulempe er, at Safari halter lidt efter flere af de andre browsere hvad angår funktioner. Dog ikke noget alarmerende.

Chrome

Googles Chrome-browser er nok det mest oplagte alternativ til Safari på iPhonen. Den er gennemarbejdet og en fornøjelse af bruge. Særligt hvis du i forvejen bruger Googles økosystem af tjenester på dine andre enheder er Chrome et oplagt valg. Du kan eksempelvis dele dine bogmærker og andet. Chrome har desuden mange gode funktioner som eksempelvis muligheden for at genindlæse en hjemmeside ved at hive ned i den, som man kender et fra Mail-appen. De mange funktioner gør dog at Chrome kan være lidt krævende at køre. Den bruger en del ressourcer og kan koste noget på batteritiden sammenlignet med Safari.

Den største ulempe ved Chrome er Googles tendens til at tracke og snage i ens gøren og laden. Kan du leve med det, får du med Chrome en fremragende browser med masser af gode funktioner.

Link til App Store

Edge

Microsofts Edge er bygget på samme platform som Chrome, men kommer uden Googles snagen. Så synes du om Chrome, men vil have lidt mere privatliv, så er Edge et godt bud. Derudover er Edge fantastisk, hvis du til daglig bruger en Windows-PC, da Edge integrerer ganske godt med Microsofts egen platform.

Edge er i det hele taget en ganske god oplevelse med alle tænkelige funktioner. Flere af dem kræver dog en Microsoft-konto, og har du ikke det, falder de fleste argumenter fr at bruge Edge til jorden. Designet er også en anelse for kantet sammenlignet med hvordan iOS ellers ser ud.

Link til App Store

Opera Touch

Opera kan ikke ligefrem kaldes en stor spiller på browser-markedet, men har ikke desto mindre en del meget dedikerede fans, der sværger til Operas måde at gøre tingene på.

Opera har en meget strømlinet design og bærer i det hele taget præg af at være designet til mobil brug fra grunden af, det man kalder mobile first. Derfor mangler den også flere funktioner, som man finder på de browsere der har udgangspunkt i hvordan man bruger browsere på computeren. Blandt andet har Opera slet ingen bogmærkefunktionalitet. Dette er noget kontroversielt, og bruger du bogmærker er Opera ude af billedet alene af den grund. Til gengæld gør det Opera mere enkel i brug og den kan nem betjenes med én hånd.

Opera kræver en del tilvænning, men når først du har vænnet dig til det er det meget sandsynligt, at du også vil være blandt dem, der mener at Opera er den bedste browser på markedet.

Link til App Store

Dolphin

Dolphin er propfyldt med funktioner - faktisk en grad så den bliver lidt forvirrende at bruge. I hvert fad indtil du har vænnet dig til den. Der er eksempelvis en række fremragende genveje via gestikulationer til at skifte mellem åbne tabs, til at få adgang til bogmærker etc. Det meste kan faktisk klares med forskellige fingerbevægelser, og er du ikke tilfreds, kan du bare lave dine egne. Nogle vi nok mene at det bliver for meget af det gode, men pointen er netop at være noget andet end bare en Safari-kopi.

Link til App Store

Andre alternativer

Det er en del flere browsere at vælge i mellem. De fleste er ikke værd at skrive om, men det er et par alternativer, der er værd at nævne.

Ghostery er en browser med fokus på privacy.

Firefox Focus er den helt basale browser, hvor alt er skåret ind til benet. Ingen at tabs, ingen browserhistorie og ingen menuer.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.