Jeg ville have forsvoret, at jeg nogensinde frivilligt ville beskæftige mig med den lille trold Hugo, der huserede i fredagsunderholdning af den mest tåbelige slags tilbage i starten af halvfemserne. Og nu gør jeg det så alligevel.

Hugo, der har levet en langt liv på diverse spilleplatforme, er nu nemlig også tjekket ind på iPhonen. Her kan man styre trolden i sin endeløs løbetur i en minegang fyldt med huller, bomber, edderkopper og farlige hekse etc. Præcis lige som i det allerførste spil, der kørte i Eleva2ren på TV2.

Det er med andre ord så langt fra nyskabende, som man kan overhovedet kan forestille sig. Det er ren retro (som navnet da også lægger op til) - men ikke på den fede måde. Det er retro på en måde, så gammeldags ville være en bedre betegnelse. Meningsløst, ensformigt og blottet for input fra hvad der er sket i de sidste 20 år på computerspilsfronten.

Og alligevel sidder jeg selv og spiller som en gal. Det giver absolut ingen mening, men nu er der så altså alligevel røget nogen timer på den konto. Hugo Retro Mania viser med al tydelighed, at der faktisk ikke skal så meget til for at skabe et spil som fænger. Kan man ramme den der "jeg skal lige spille en gange mere"-oplevelse, så er man nået et godt stykke hen ad vejen.

Udgivelsen af Hugo Retro Mania er en del af en større relancering af brandet. Det sker på mere end 17 sprog, til iPad, iPhone, iPod, Android, PlayStation PSP Minis og PC. I Danmark er det i hvert fald gået godt, for Hugo Retro Mania topper den danske App Store netop nu.

Opdatering: Hugo Retro Mania er desværre ikke længere tilgængelig.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.