Ordet "Civilization" får formodentlig en klokke til at ringe hos rigtigt mange - specielt dem der er født inden årtusindeskiftet. I min ungdom var det kongen af strategispillene i en grad så vi spillede det i historietimerne i gymnasiet. Ikke i det skjulte, men som en del af undervisningen. Nu er vi efterhånden kommet til 6. udgave i serien.

"Sid Meier's Civilization VI" - som den fulde titel lyder - der oprindelig blev lanceret til Mac og PC i efteråret 2016 er nu kommet i en udgave til iPaden.

Lige som i alle de andre spil i serien gælder det i Civilization VI om at opbygge en civilisation gennem tusindevis af år. I forhold til tidligere udgaver er der forbedring af AI, aktiv forskning, dynamisk diplomati og ændringer i hvordan de enkelte enheder opfører sig. Blandt andet er der gjort op med princippet om én enhed på ét felt og byer kan nu også brede sig over flere felter.

Du kan komme gratis i gang med Civilization VI for at se om det er noget for dig. De 60 første træk er gratis, herefter kan du via in app-køb på 249 kroner låse op for resten af spillet. Ifølge oplysningerne skulle prisen være en introduktionspris der gælder indtil starten af januar. Herefter stiger prisen til det dobbelte, så hvis du er ude efter spillet så vent ikke for længe med at købe det.

Civilization VI kan hentes i App Store (link).

Til Mac koster spillet 499 kroner i Mac App Store: (link).