Move to measure - Flying Ruler er et stykke virtuelt værktøj til iPhone. Appen fungerer som en lineal eller et målebånd, der kan måle afstande og vinkler ved blot at flytte lidt på iPhonen. En funktionalitet jeg har savnet en del gange.

Der er sikkert flere der kender problemet med at stå at have brug for at kunne måle et eller andet, men uden at have lineal eller målebånd på sig. Nu kan man så bruge sin iPhone, der gerne er lige ved hånden, til at løse problemet.

Inden du går i gang med måleriet, skal du dog kalibrere appen først, så du er sikker på, at den måler nogenlunde præcist. Der skal du bare følge instrukserne. Når der så skal måles for alvor kan du vælge mellem forskellige linealfunktionerer og forskellige vinkelfunktioner. Selve målingen foregår ved at du flytter iPhonen fra A til B, hvorefter målet fremstår på skærmen.

Du skal lige sørge for, at du har styr på hvordan appen fungerer, men når det så er på plads, er det rimeligt ligetil. Det er lidt delte meninger om hvor godt appen fungerer. Nogle mener, at den er ultrapræcis andre kan ikke få det til at virke, så prøv dig lidt frem.

Move to measure - Flying Ruler koster 187 kroner, og kan hentes i App Store (link)

Artiklen er ajourført i maj 2018.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.