Med "Precise Eraser With Alpha", en ny dansk app til iPaden, kan man importere en foto fra iPadens fotoalbum, bortviske uønskede elementer meget præcist, og gemme det bearbejdede fotografi direkte i iPads fotoalbum, som et png fotografi med transparens, hvilket er nyt i iPad sammenhæng.

Appen er udviklen af et lille dansk firma hvis mål at skabe apps til iPad, der giver kreative børn og voksne mulighed for at styre en visuel proces fra egen idé til personligt udformet værk.

Mange af de kreative apps i App Store er hæmmet af, at iPad brugeren kun kan hente jpeg filer fra fotoalbummet. De er dermed henvist til at bruge disse billeder med eventuel uønsket baggrund sammen med forud indlagte designer figurer og skabeloner. Dette giver et uskønt, uensartet og ukreativt visuelt udtryk.

Med Precise Eraser With Alpha kan man nu få sit foto gemt som png-fil med transparens. Dermed kan man skabe egne figurer og ikoner ud fra de fotos eller tegninger, som er gemt på iPads fotoalbum. Disse figurer eller ikoner kan så igen importeres i andre kreative programmer og eksempelvis bruges til collage, e-kort og diverse programmer, der f.eks. kombinerer tekst og billede.

”Precise Eraser With Alpha” kan:
- importere et hvilket som helst foto fra fotoalbummet.
- skære fotografiet til, løbende gøre det større og mindre, rotere det og spejlvende det.
- viske præcist ud med et ”viskelæder”, egentlig fingeren eller en touch pen) tilpasse ”viskelæderet” i størrelser fra meget småt til meget stort.
- bruge et par forskellige maskefunktioner.
- gemme i fotoalbum med transparens!

Opdatering: Appen er ikke længere tilgængelig i App Store.