Der er desværre en del ting, som vi danskere ikke kan få gennem den danske iTunes Store. Det gælder for eksempel adgang til at leje film og TV-serier, hvor rettighederne er forskellige i de forskellige lande. En anden ting er, at det kun er i den amerikanske iTunes Store, at man kan de indløse promotionkoder, som iPhone-udviklere har adgang til at dele ud af.

Heldigvis er det forholdsvist enkelt, at oprette en amerikansk iTunes-konto, selvom man bor i Danmark. Du skal bare følge guiden herunder, så er du kørende. Undervejs skal man blandt andet oplyse falsk navn og adresse, men det er det ikke noget ulovligt i:

"Jeg har svært ved at se, at det skal være strafbart. Efter dansk ret mener jeg ikke, at det er ulovligt, at du afgiver nogle forkerte oplysninger. Normalt kan det jo være tegn på bedrageri og dermed strafbart, hvis det er for at skaffe sig selv vinding. Men i denne sag er der jo ingen parter, der lider tab, så umiddelbart kan jeg ikke se, at det efter dansk ret er ulovligt", har Peter Lind Nielsen, advokat i Bender, Von Haller og Dragsted tidligere sagt til Politiken.

Man kan sagtens have både en dansk og en amerikansk iTunes-konto på samme iPhone eller i iTunes og derved synkronisere fra to konti til en iPhone. Der er selvfølgelig også nogle ulemper ved at have en amerikansk iTunes-konto sideløbende med en dansk. Det er blandt andet at man kun kan være logget ind på den ene ad gangen. Når man vil opdatere apps, skal man derfor logge ind med den konto som appen er hentet med. Det bliver hurtigt noget rod, med apps købt/hentet fra de to forskellige konti og loggen ind og ud mellem de to konti.

Her følger guiden, som foregår i iTunes på computeren. Følg den slavisk, der er en mening med alle punkterne, så lad være med at tro, at du kan springe over hvor gærdet er lavest.

Trin 1

I iTunes Store, skal du først skifte til den amerikanske butik: I nederste højre hjørne skal du trykke på det danske flag og herefter vælge "United States" i den oversigt, der kommer frem.

Trin 2

Da en amerikansk iTunes-konto normalt skal have tilknyttet et amerikanske kreditkort for at blive godkendt, er du nødt til at bruge et lille trick, så man kan oprette en konto uden tilknyttet betalingsmiddel, du finder linket lidt længere nede, men læs først hele dette trin igennem. For det er vigtigt at du følger den slavisk ellers går det galt.

Fordi det er en amerikansk konto du er ved at oprette, skal den tilknyttede adresse være amerikansk. Du skal med andre ord udfylde falske informationer. Som tidligere skrevet, er det ikke ulovligt, men det er selvfølgelig en overtrædelse af Apples egne retningslinier. Du kan med fordel bruge en service som www.fakenamegenerator.com, hvor du blot skal opgive køn og land, så generer den selv en falsk identitet med navn, adresse etc. Bliv om muligt ved, indtil du får en adresse i Californien, hvor man ikke betaler moms.

Du finder guiden her: Opret iTunes-konto uden kreditkort, når det er klaret vender du tilbage her til og følger næste trin.

Trin 3

Nu har du fået en amerikansk iTunes konto og på din iPhone- kan du nu under Indstillinger -> Butik logge ud fra din normale konto og ind på den amerikanske. Når det er gjort har du fuld adgang til den amerikanske iTunes Store. Eller vent; for eftersom du ikke har tillnyttet et kreditkort, kan du heller ikke købe noget. Du kan selvfølgelig hente gratis Apps eller indløse promotionkoder fra udviklere.

Vil du købe noget, er tricket at købe et gavekort til den amerikanske iTunes Store og indløse det. Disse gavekort kan blandt andet købes hos www.hurtigegavekort.dk, som jeg selv har gode erfaringer med. De mailer simpelthen en kode til dig, som kan indløses i App Store. Jeg vil til enhver tid anbefale, at købe hos en dansk forhandler, da der kan være falske gavekort i omløb. Opdager Apple, at man har forsøgt at indløse et falsk gavekort ryger ens konto med det samme.

Når man så indløser gavekortet, har man nu det pålydende beløb på sin konto, og kan købe helt som normalt. Nu har du penge på kontoen og kan derfor frit boltre dig med at hente alt det indhold, der ellers kun er forbeholdt amerikanerne.

Undlad venligst at linke til alle mulige og umulige steder, hvor man kan købe iTunes-gavekort. Den slags har det med at tiltrække folk, der selv tjener en god skilling på salget. Vil man reklamere kan man sende en mail, så finder vi ud af noget. Herunder er kommentarerne udelukket til selve processen med at få en amerikansk konto.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.