En af de ting man måske ikke lige er opmærksom på i iTunes er, at der er en relativ stor mængde funktionalitet gemt i de såkaldte kontekstuelle menuer. Specielt som erfaren på Mac-platformen, hvor kontekstuelle menuer ikke er nær så brugt som på Windows, kan man have en tendens til at glemme at de findes. En kontekstuel menu er en menu, der vedrører noget bestemt i stedet for noget generelt. I iTunes kunne dette bestemte være de enkelte sange. Ved at højreklikke (eller ctrl + klikke på en sang, kommer den kontekstuelle menu frem.

Der kunne skrives side op og side ned om mulighederne med de kontekstuelle menuer, men jeg vil nøjes med at beskrive mine fem mest brugte funktioner i iTunes. Den første relaterer sig til en iOS-enhed, mens alle de andre er til indholdet i iTunes, og derfor findes ved at højreklikke på en sang eller en video etc.

iPhonen

Den første er selvfølgelig relateret til selve iPhonen (eller en af de andre iOS-enheder). Når den er tilsluttet og dukker op i iTUnes, kan man i den kontekstuelle menu få adgang til blandt andet af synkronisere, tage sikkerhedskopi eller overføre køb. Efter et par dårlige erfaringer med den automatisk sikkerhedskopiering af iPhonen, har jeg gjort det til en vane at overføre køb og tage sikkerhedskøb manuelt en gang i mellem. Dette klares nemt via den kontekstuelle menu.

Vis info

Med "Vis info" har man adgang til alle metainformationerne om et medie. Når man importerer musik til iTunes, skal der selvfølgelig være orden i tingene. Det klarer man via "Vis info", hvor man kan navngive de enkelte sange, albums etc. Man kan også tilføje billeder, bestemme hvordan sangen skal sorteres i iTunes' lister, samt foretage nogle andre valg.

Hent albumbilleder

"Hent albumbilleder" er en funktion, der præcis som navnet siger forsøger at hente coverbilleder til den pågældende sang i iTunes Store. Det vil sige, at hvis man ripper en CD, kan man hente albumbilledet i iTunes Store. Det er ikke altid det virker, men når det gør, så har man da sparet sig selv for at finde et billede og tilføje det manuelt. På tilsvarende vis kan man hente titlen på den enkelte spor, når man har rippet en CD.

Føj til spilleliste

Med "Føj til spilleliste" kan man netop dette. Når man klikker på muligheden, kommer der en undermenu med alle ens spillelister. Kun de almindelige ikke de smarte spillelister). Herefter vælger man bare den spille liste, som sangen skal tilføjes. Der findes også en mulighed for at se, hvilke spillelister, den givne sang er tilføjet.

Start Genius

Hvis man har slået Genius-funktionen til, kan man via den kontekstuelle menu lave en ny Genius-spilleliste ud fra den valgte sang

Der findes masser af andre muligheder, så det er bare med at udforske dem. Måske falder man over noget nyt eller en nemmere måde, at gøre tingen på.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.