Jeg går ud fra, at alle Mac-brugere bruger Fotos (tidligere iPhoto) når de skal hente billeder ud af deres iPhone. Dette er der ikke noget i vejen med, da Fotos er en god app og i forvejen sikkert danner ramme om alle ens andre digitale billeder.

Det er dog ikke altid Fotos er det oplagte valg. Det kunne f.eks. være, hvis man kun skal overføre et enkelt billede, eller hvis man skulle bruge sine billeder uden at de skulle tilføjes ens fotoarkiv, dvs. simpelthen bare hente programmerne ud fra iPhonen. Til begge disse formål er Fotos lidt tungt i det.

Jeg har ret tit brug for at tage screenshots af programmer på iPhonen, enten til anmeldelser, guides eller andet. Disse billeder skal kun bruges på iPhoneguide, og der er derfor ingen grund til at de ligger sammen med feriebilleder af den lille havfrue, desuden har jeg ofte brug for at de skal roteres Til det formål bruger jeg et program der hedder noget så eksotisk som "Billedoverførsel". Ikke noget med iBilledoverførsel, Zudlii eller noget andet smart. Kort og godt Billedoverførsel. Det er faktisk helt rart mede et program hvor titlen 100% fortæller hvad det skal bruges til. Billedoverførsel følger med som standard til Mac OS X.

Fordelen ved Billedoverførsel er at det ikke er så tungt som Fotos. Åben programmet og tilslut din iPhone. Frem kommer nu en boks, hvor du kan vælge hvor billederne skal overføres til etc. Vælger du "Overfør nogle..." kommer der thumbnails fra og du kan umiddelbart trække de ønskede billeder over på skrivebordet etc.

Programmet kan flere ting, men det vil jeg lade være op til jer selv at eksperimentere med. Dette tip er nemlig bare skrevet for at gøre opmærksom på programmet.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.