Hvis du er en af dem, der ikke sikkerhedskopierer dine data på computeren, ved du selvfølgelig godt at du er udsat for at miste alle dine feriebilleder, dine mails, alle dokumenterne og hvad du nu måtte have liggende på din harddisk. Skybrud, tyveri, brand eller hardwarenedbrud er blot nogle af de ting, der lige så godt kan ske nu mens du er på arbejde eller i skole, og det er ikke rart at komme hjeme til ødelagte eller forsvundne data. Sørg for at i dag bliver den sidste dag med det problem. Få en sikkerhedskopiering i gang hurtigst muligt.

Vi har skrevet masser om sikkerhedskopiering allerede her på iMacguide, så det er jo et godt sted at starte - men måske også noget der lige tager nogle dage at få ordentligt styr på og koster penge. Det kan du dog ikke vente på, og derfor ville vi i denne artikel skrive om en hurtig måde at få sikret de mest følsomme data ud fra devisen at en hurtig, billig og enkel backup er bedre end ingen backup. Et godt sted at starte indtil man går i gang med at få lavet en mere robust backupplan.

Dropbox

Ideen med Dropbox er ikke at man får en fuldblods backupløsning. Det er designet til at sikre synkronisering af filer mellem forskellige computere med skyen som mellemstation. At tingene netop ryger i skyen, og dermed ligger et andet sted end på ens computer, gør at man i en nødsituation kan bruge Dropbox til backup. Man kan således eksempelvis genskabe filer man er kommet til at slette, hvis bare de ligger i Dropbox. Da det hele kører automatisk, er det et oplagt valg til en hurtig backupløsning af for eksempel ens dokumenter. Den begrænsede plads gør dg, at Dropbox ikke er egnet til eksempelvis ens billeder eller ting som mails og kalenderaftaler

Læs denne artikel for at komme i gang med Dropbox: Kom igang med Dropbox

iCloud

Via iClouds foto stream-funktion kan man få de 1.000 nyeste af ens billeder fra iPhoto lagt op i skyen hos Apple. Det eneste det kræver er, at man slår det til under Systemindstillinger > iCloud. Dette er er ikke en fuld backup af alle ens billeder, men en hurtig løsning, der trods alt sikrer de 1.000 nyeste billeder.

Noget tilsvarende man man gøre med musik via iTunes Match, der lægger op til 25.000 af ens musiknumre op i Apples sky. Her koster det dog 249 kroner om året. Til gengæld er det hurtigt og nemt.

Under iCloud kan man også slå Kontakter og Kalenderaftaler til, så de også kommer over i skyen og ikke kun ligger på din Mac. Igen er det ikke en rigtig backup, men det er bedre end ingenting.

Få lavet en rigtig backupplan

I løbet af 10 minutters tid kan du med ovenstående metoder få sikret de vigtigste data, nogle billeder, og kalenderaftaler. Nu har du lidt mere ro til at få lavet en regulær backup plan, hvis formål er t sikre dig i hoved og røv, for at sige det lige ud.

Det kræver lidt mere omtanke, men heldigvis for dig, har vi allerede skrevet om det her på iMacguide. Du kan starte her: Backup: Sådan laver du en ordentlig backup-plan

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.