Med frigivelsen af macOS Sierra har Apple gjort det nemmere at integrere sine filer med iCloud Drive. Hvor det førhen kun var filer lagt i den specielle "iCloud Drive"-mappe der blev synkroniseret til skyen, er det nu alle filer i både Dokumenter- og Skrivebords-mappen, der bliver synkroniseret til iCloud Drive. Hvis man slår funktionen til vel at mærke.

Ideen med den nye funktion er, at det skal være nemmere at bruge iCloud Drive. Og det er det, netop fordi man bare gemmer sine dokumenter hvor man plejer, og dermed ikke behøver gøre noget som helst.

Opsætingen i også nem. Når man opdaterer til macOS Sierra, vil man blive spurgt om man vil slå funktionen til.

Hvis du har mange filer, vil de selvfølgelig optage en del plads i iCloud. Da man kun har 5GB plads som standard, skal du derfor være opmærksom på, at du eventuelt bliver nødt til at købe mere plads. Priserne for mere plads starter ved 7 kr per måned for 50GB og op til 139 kr per måned for 2TB.

Hvis du ikke har slået funktionen til under selve opdateringen, kan du efterfølgende gøre det i Systemindstillinger under iCloud. Her skal du trykke på Indstillinger ud for iCloud Drive og herefter sætte hak ved "Mapperne Skrivebord og Dokumenter".

Alle filerne i iCloud Drive kan tilgås via iCloud Drive-appen på iOS eller via iCloud.com.

Bemærk: Hvis du benyttter Dropbox, kan du ikke samtidig synkronisere til iCloud Drive uden at der opstår problemer. Dette er specielt relevant, hvis du tidligere har benyttet min Dropbox-vejledning til at integrere Dropbox direkte i Mac'ens filsystem. I dette tilfælde, må du altså om du vil synkronisere til Dropbox eller iCloud Drive, da begge dele ikke kan lade sig gøre på samme tid.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.