De fleste spil bliver meget federe at spille, hvis man bruger en rigtig controller. Det kunne eksempelvis være en trådløs PlayStation-controller, der nemt kan tilsluttes ens Mac.

Sådan tilslutter du en PlayStation-controller til din Mac

For at komme i gang skal du selvfølgelig have en controller - for eksempel en PlayStation 3-controller - der skal selvfølgelig også være strøm på den. Til opsætningen skal du bruge et mini-USB kabel. Under brug er kablet ikke nødvendigt, bortset fra når controlleren skal oplades. Sidst men ikke mindst skal du have et eller andet spil, der understøtter eksterne controllere. Det gør de fleste spil dog.

1. På Mac'en skal du nu åbne Systemindstillinger - for eksempel ved trykke på æble-logoet i øverste ventre hjørne. Vælg herefter BlueTooth.

2. Slå BlueTooth til, hvis det er slået fra

3. Forbind controlleren med computeren via USB-kablet.

4. Tryk på den runde PS-knap midt på controlleren (den der er lige nedenunder "Select" og "Start") for at tænde den. Lyset i controlleren vil blinke mens den forbinder til Mac'en.

4. Efter et øjeblik vil du i Systemindstillinger se at Mac'en nu er forbundet med enheden "PLAYSTATION (r) 3 Controller". Du kan nu fjerne kablet.

Du kan nu benytte controlleren til at styre dine Mac-spil med, så længe spillene understøtter sontrollere. I hvert spil vil du typisk kunne specialkonfigurere controlleren, så knapperne bliver tilpasset specielle funktioner. Led efter noget ala "Controls", "Controller" eller "Gamepad" i spillets indstillinger.

Sådan frakobler du controlleren: Åben Systemindstillinger > BlueTooth. Hold musen over controllerens og klik på krydset for at fjerne parringen.

Oplever du problemer, som for eksempel at lysene i controlleren blinker, så foretag en afkobling og en tilkobling igen som beskrevet ovenfor. Det burde afhjælpe problemerne.

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.