Med introduktionen af iPhone 5s kom også muligheden for at optage video i slowmotion. iPhones 5s' kamera-app har endda indbygget en redigeringsfunktion, så man nemt kan skifte fra normal optagelse til slowmotion og tilbage igen. Det foregår fuldstændigt glidende, og bagefter kan man dele sine fede slowmotion-videoer med andre.

Men skal det gøres ordentligt, skal det lige en tur forbi Mac'en. Det øger de sjove muligheder nærmest til det uendelige. Problemet er bare, at når man kopierer en slowmotion-video fra sin iPhone til ens Mac, så forsvinder slowmotion-effekten.

Det kræver en nærmere forklaring.

iPhone 5's optager slowmotionvideo med 120 billeder i sekundet. Når de afspilles på iPhonen med de normale 30 billeder i sekundet, nedsættes hastigheden til en fjerdedel af det oprindelige, hvorfor tingene bevæger sig langsommere. Når man afspiller samme fil på computeren holdes antallet af billeder per sekund ikke fast på de 30. I stedet afspilles videon med det antal billeder, der er optaget. Har man optaget med 120 billeder i sekundet, vises der også 120 billeder i sekundet. Resultatet bliver selvfølgelig, at slowmotion-effekten forsvinder.

Heldigvis kan man genskabe effekten. Det kan eksempelvis gøre med iMovie, Final Cut Pro, eller hvilket redigeringsprogram, man nu foretrækker at bruge. I iMovie importerer man bare filmen, som man ville gøre med enhver anden film fra sin iPhone. I iMovie vil der på videoens thumbnail stå "120", hvilket indikerer, at den er optaget med 120 billeder per sekund.

For at efterligne iPhone 5s' effekt med glidende indgang og udgang, skal man dele klippet i tre dele. Starten (hvor man ønsker normal hastighed), midten (med slowmotion) og slutningen (med normalhastighed igen). Man kan faktisk dele den op i endnu flere del, hvis man ønsker det. Så i modsætning itl på iPhonen, hvor man kun kan have en slowmotionsekvens, kan man i iMovie lave lige så mange, som har lyst til.

Når klippet er opdelt, skal man vælge den midterste del (eller hvilke dele man nu ønsker effekten på) og vælge clip > Slow motion > 25%. Alf efter videoens længde, kan det tage lidt tid. Dette gentager du med hver af de dele, du ønsker effekten på.

Det er sådan set det hele. En super nem metode til at lave fede slowmotion-videoer på, og endda som sagt med mulighed for flere slowmotion-dele. Det kunne eksempelvis være af en skiløber, som bliver vist i slow hver gang han tager et hop, eller hvad fantasien nu kan komme op med.

Artiklen er sponsoreret af Telenor

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.