Hvis du savner muligheden for at kunne højrejustere tekst på iPhonen, det kunne for eksempel være i Noter, så er ugens tip noget for dig. Via et smart lille ninjatrick, kan det nemlig sagtens lade sig gøre, selvom muligheden officielt ikke findes.

Fidusen er, at narre iPhonen til at tro, at man skriver på et sprog med læseretning fra højre mod venstre.

Start med at installere et tastatur på et sprog med omvendt læseretning. Det kunne være hebraisk, der er den første man støder på. Det gør du under Indstillinger > Generelt > Tastatur > Tastaturer >Tilføj nyt tastatur.

Gå derefter ind i den app, hvor du vil højrejustere tekst. Dette kunne være Noter som på billedet. Skriv det der skal justeres og marker teksten. I den lille menu der dukker op, vil der nu være to pile i højere side. Med disse pile kan man justere læseretningen for det markedere. Tryk på det en enkelt gang, for at højerejustere og tryk en gang til for at venstrejustere igen.

Det vil sige, at alene det at man har aktiveret et tastatur med omvendt læseretning gør, at man kan justere, selvom man ikke skriver på det pågældende sprog. Det virker alle steder, hvor man kan skrive tekst.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.