Når man skal foretage backup på Mac er OS X's indbyggede Time Machine et udemærket valg. Det er nemt at gå til og som standard kopierer den alle ens ting uden nogen som helst opsætning. Det kan dog være situationer, hvor der er ting man ikke ønsker sikkerhedskopieret. Det kunne være ens kæmpe iTunes-bibliotek, som man måske har kopieret på andenvis. Det er ikke så meget pointen hvad man ikke ønsker kopieret, men at der kan være et eller andet, man bare vil være fri for.

Time Machine er på den vis noget af det mest ufleksible. Det er en slags bivirkning ved at gøre det nemt og ufejlbarligt. Man kan dog stadig vælge filer der skal ekskluderes fra sikkerhedskopien.

Sådan fravælger du ting fra din Time Machine-backup

Du skal åbne Systemindstillinger > Time Machine > Indstillinger

Her kan du trykke på den lille plus-knap nederst til venstre og herefter finde de filer eller mapper, du ikke ønsker kopieret. Husk at de ting du vælger bliver ekskluderet fra din backup - ikke tilvalgt.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.