Den såkaldte adware er generelt ikke noget man som Mac-bruger bør bekymre sig alt for meget om. Det er trods alt heldigvis stadig ret sjældent. Men får man det først indenbord er det voldsom irriterende.

Adware er software der eksempelvis popper reklamer op, når man bruger sin Mac - typisk når man man surfer på nettet. Adware er ikke en virus, som vi Mac-brugere heldigvis er forskånet for. Det vil sige, at det ikke spreder sig selv. I stedet er det noget man selv installerer - typisk fordi man tror det er noget andet eller fordi det følger med noget andet software, man har installeret.

Ramte brugere er altså dem, der ukritisk installerer alt mulig på deres Mac fra tvivlsommme kilder. I virkeligheden er det derfor ret nemt at undgå Adware. Man skal bare lade være med at installere noget, man ikke selv har bedt om, samt holde sig til software fra anderkendte udviklere

Men nu til sagen - sådan fjerner du adware fra din Mac

Der findes nemlig et program kaldet AdwareMedic, der er udviklet udelukkende med det formål at opdage og fjerne adware fra ens Mac. I skrivende stund kan programmet genkende 24 forskellige slags Adware.

AdwareMedic er nemt at bruge og helt selvforklarende, så jeg vil ikke gå i detaljer her. Blot henvise til AdwareMedics hjemmeside, hvor programmet kan hentes. Efter installation af programmet taget det kun et par minutter før din Mac er renset for irriterende adware. Det er selvfølgelig helt gratis.

Virker med OS X mountain Lion eller nyere.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.