Jeg er blevet kontaktet af flere læsere, der oplever at de hos TDC har meget svært ved at få 3G-forbindelse. I stedet oplever de at der står et stort E i iPhonens statusbar. Det indikerer at de er på TDC's langsomme Edge-netværk, hvilket i praksis gør internettet komplet ubrugeligt. Dette sker også steder, hvor der ellers er 3G-dækning.

Hidtil har jeg måtte være dem svar skyldig, både med hensyn til årsagen og en løsning. Nu er jeg imidlertid faldet over en artikel på V2, hvor TDC kommer med en delvis løsning, som jeg iler med at viderebringe.

Ifølge TDC's strategidirektør Kim Søgård kan det hjælpe af slå iPhonens flymode til og fra igen. Det vil få iPhonen til at gå fra Edge til 3G. Ofte vil man dog bemærke, at man ryger tilbage på Edge efter noget tid. Det sker typisk, når man går fra en sendemast til en anden.

TDC er klar over problematikken og medgiver at det som TDC-kunde ikke er nogen selvfølgelig at kunne få 3G-dækning, uanset hvad dækningskoret så ellers indikerer. Ifølge TDC skyldes det blandt andet den måde de har sat deres netværk op på, hvor en god taleforbindelse prioriteres frem for en god dataforbindelse.

TDC-kunder kan trøste sig med, at TDC til stadighed udbygger deres netværk.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.