I OS X Yosemite er en stor del af de nye funktioner relateret til Continuity, der giver bedre integration mellem Mac-computere og iOS-enheder. En af funktionerne er Instant Hotspot, der gør det nemmere at benyttet en iPhones eller en iPads mobildataforbindelse som netværksforbindelse på en Mac. Smart, når man er på farten.

Det har man i princippet altid kunnet med Personal Hotspot-funktionen. Med Instant er det bare blevet nemmere, da man ikke skal rode med kodeord. Det klares via en fælles iCloud-konto. Selv hvis iPhonen er i standby-mode kan man bruge dens mobildataforbindelse uden at skulle gøre noget som helst. Bare Wi-Fi og BlueTooth er slået til.

Sådan benytter du Instant Hotspot

Inden du starter skal du have opdateret til iOS 8.1 på din iPhone eller iPad og OS X Yosemite på din Mac. Du skal selvfølgelig også have en Mac, der understøtter funktionen. Det kan du tjekke på følgende måde: Tryk på æble-symbolet i menubaren øverst og vælg "Om denne Mac". Tryk herefter på "Flere oplysninger" og dernæst på "Systemrapport". Find afsnittet med BlueTooth-oplysninger, hvor du vil kunne se, om Instant Hotspot og Handoff er understøttet.

Når det er på plads, skal du sørge for, at begge enheder er logget ind med samme iCloud-konto

1. Slå Wi-Fi og BlueTooth til på din iPhone og på din Mac

2. Tryk på Wi-Fi-ikonet i menubaren øverst på din Mac. Her vil du se en "Personal Hotspot"-sektion, hvor navnet på din iPhone fremgår. Du vil også kunne se signalstyrken, batteristatus etc. Klik på enhedens navn for at slå Instant Hotspot til. På iPhonen vil du se at statusbaren skifter farve til blå for at indikere at telefonens dataforbindelse bliver delt.

3. Du slår Instant Hotspot fra på samme måde via menuen på din Mac. Ellers lukkes forbindelsen automatisk ned for at spare batteri, hvis du kobler Mac'en på et regulært Wi-Fi-netværk eller bare lukker for den.

Hvis ikke du kan få det til at virke - og du har dobbelt tjekket af din Mac understøtter funktionaliteten, så prøv følgende at logge ud af iCloud og ind igen eller at slå Wi-Fi fra og til. Prøv på begge enheder. Sidste udvej er at genstarte begge enheder for at se om ikke det hjælper.

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.