Af og til kan man på Mac opleve, at en zip-fil man forsøger at pakke ud, bliver til en cpgz-fil. Pakker man denne fil ud bliver den til zip igen, og sådan er man fanget i en endeløs løkke. Den ene fil bliver til den anden, som bliver til den ene, som bliver til den anden.

Hvorfor det sker er ikke helt klart, men et eller andet er der galt med filen. Er det en fil fra nettet, kan du eventuelt forsøge at hente den igen, måske med en anden browser. Det hjælper sikkert ikke noget, men er det en lille fil, er det forsøget værd. Ved store filer, er der ingen grund til at at prøve at hente den igen, da det oftest er spild af tid.

Løsningen er at hente et tredjepartsprogram til at klare opgaven frem for at benytte macOS's indbyggede "Archive Utility.app". I Mac App Store kan du hente "The Unarchiver" gratis. Det er en sand schweizerkniv, som kan håndtere de fleste formater. Det fungerer på samme måde som Apples egen app, men er bare meget bedre. Blandet andet kan det løse den endeløse zip-cpgz-løkke, jeg nævnte indledningsvis. Det kan også klare en masse andre tilfælde, hvor den pakkede fil er beskadiget, og hvor Apples program må give op.

The Unarchiver kan hentes gratis i Mac App Store (link)

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.