Er du irriteret over at macOS's indbyggede stavekontrol konstant markerer et ord som havende en stavefejl selvom du er sikker på at du har stavet korrekt? Det kunne eksempelvis være firmanavne. Fortvivl ikke, for det er meget nemt at tilføje nye ord til stavekontrollen, så de fremover ikke bliver markeret som forkerte.

Typisk markeres stavefejl ved at macOS sætter en rød linje under ordet, hvilket selvfølgelig er en stor hjælp, men også kan byde på frustration hvis ordet faktisk er korrekt stavet.

Nedenstående fremgangsmåde handler om macOS's indbyggede stavekontrol. Programmer deres benytter deres egen stavekontrol, som eksempelvis Word, vil ikke få gavn af denne metode. Det vil til gengæld alle de andre programmer, der benytter systemets integrerede stavekontrol.

Sådan tilføjer du et ord til stavekontrollen på Mac

1. Når du skriver i et dokument, en mail etc og ser et ord, der er fejlmarkeret som stavefejl, skal du højreklikke på det. Du kan også holde ctrl-tasten nede og lave et almindeligt klik.

2. I den menu der kommer op skal du trykke på "Husk stavemåde".

Nu er ordet føjet til stavekontrollens positivliste, så du fremover kan skrive det uden at få markeret det som havende en stavefejl.

Sådan fjerner du et ord fra stavekontrollen på Mac

Du kan selvfølgelig også fjerne ordene fra stavekontrollens liste igen. Det foregår på helt samme måde:

1. Skriv ordet og højreklik på det.

2. Vælg "Husk ikke stavemåde" i den menu, der kommer frem.

Så er ordet fjernet fra positivlisten og bliver igen markeret som fejlstavet, hvis du skriver det.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.