Jeg er nok ikke den eneste, der dagligt får en påmindelse om, at der er kommet en ny udgave af iOS, og om jeg ønsker at opdatere med det samme. En ganske smart funktion, der hjælper med at holde folks enheder opdaterede, hvilket blandt er godt for sikkerheden. Men ønsker man ikke at opdatere - måske fordi man ikke har tid i øjeblikket, eller måske fordi man bare ikke ønsker at opdatere generet - så er det ret irriterende at man konstant bliver minder om det, og skal klikke et par gange for at kunne komme videre.

Ville det ikke være rart, hvis man bare kunne finde den indstillign der slår den automatisk påmindelse om softwareopdatering fra?

Problemet er bare, at den ikke findes. Hvis man vil slippe for dagligt at tage stilling til en opdatering til iOS, er der reelt kun to måder man kan gøre det på. Og ingen af dem er rigtig gode.

Sådan slipper du for påmindelser om at opdatere iOS

Den ene måde er at give efter og få opdateret enheden. Er det dovenskab, der gør at man ikke har fået opdateret, er det selvfølgelig en fin løsning, men ellers er det jo ikke noget man kan bruge. Ønsker man ikke at opdatere, er en opdatering ikke løsningen.

Den anden metode er at blokere for adgangen til Apples opdateringsserver. Ved at gøre dette, forhindrer man effektivt, at iPhonen (eller iPaden) kan undersøge om der er kommet en ny opdatering, og dermed komme med påmindelser.

Dette gøres ved at blokere for adgangen til appldnld.apple.com og mesu.apple.com i din router. Hvordan det præcis gøres afhænger af hvilken router du har. Bemærk at denne blokering gør at du heller ikke kan opdatere manuelt - heller ikke på de andre enheder, der er tilsluttet routeren. Det kan også være, at der er andre uhensigtsmæssige ting ved blokeringen. Gør det derfor kun, hvis du ved hvad du laver, og på eget ansvar. Du kan selvfølgelig altid fjerne blokeringen igen.

Der er med andre ord ikke rigtig nogen god løsning på problemet. Apple har effektivt besluttet, at alle skal opdateres - eller irriteres nok til at de vælger at opdatere. Som sagt er det fornuftigt at opdatere, men rent principielt bør der være en indstilling, så man kan slå automatikken fra. Indtil det sker (hvilket næppe er noget vi skal regne med) er det eneste metode at bide det i sig og takke nej dagligt, eller at benytte den halve løsning med at blokere for adgangen til Apples server.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.