Med iOS 9.3 debutterede en ny funktion kaldet Night Shift. Man den kan man ændre lyset på iPhonens skærm, så det bliver mere varmt om aftenen og natten. Formålet er at gøre nattesøvnen bedre, da koldt blåt lys i hjernen associeres med morgenstund og at man skal være frisk.

Bruger du Night Shift vil du nok også have bemærket, at funktionen bliver slået fra, hvis iPhonens energinesparende funktion slås til. De kan ikke begge være aktive på samme tid. Årsagen må være, at Night Shift er strømkrævende - eller i hvert fald at der er lidt batteritid at hente ved at slå Night Shift fra. Uanset hvad forklaringen er, er det irriterende, hvis man bruge sin iPhone med Night Shift, at det bliver slået fra under energibesparelse.

Via et lille trick kan man dog narre iPhonen så begge dele alligevel kan være aktive. Vi er ovre i afdelingen for ninjatricks, så det må forventes at Apple få rettet fejlen der gør det muligt. Indtil da kan det dog bruges, som billedet øverst dokumenterer.

Sådan slår du Night Shift og energibesparelse til på samme tid

Tricket virker på iOS 9.3.1.

1. Slår Energibesparende funktion til via Indstillinger > Batteri.

2. Aktiver Siri og sig "Slå Night Shift til".

3. Siri vil svare at den energibesparende funktion skal slås fra først, og spørge om hun skal gøre det.

4. Svar "Ja" og tryk umiddelbart herefter på power-knappen. Det vil sige inden Siri når at bekræfte svaret. Du vil høre et bib, som tegn på at dit svar er opfattet.

Din iPhone er nu i Night Shift-mode selvom den energibesparende funktioner slået til. Årsagen er at Siri blev afbrudt midt i processen. hun nåede slå Night Shift til, men ikke at slå den energibesparende funktion fra. Derfor er timingen også vigtig. Prøv eventuelt et par gange, hvis ikke du kan få det til at virke. Det lykkedes for mig i andet forsøg. Hvis du hører Siris bekræftende stemme i punk 4, har du trykket på power-knappen for sent. Hører du ikke bibet, har du trykker for tidligt. Det handler om at ramme det helt rigtige tidspunkt.

Bemærk, at du nu ikke kan slå Night Shift fra igen (for at indstillingerne fremgår det, at funktion allerede er slået fra. Aktiveringen af energibesparelse har jo blokeret for at du kan ændre på Night Shift. Du skal derfor slå energibesparelse fra, før du kan slå Night Shift fra. Eller du kan bede Siri om at slå det fra.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.