Læser du med her, er det fordi du endnu ikke har opdateret til iOS 10. Har du ikke det, er det formodentligt fordi du ikke ved hvordan du skal gøre. Fortvivl ikke, det er lige præcis det jeg vil beskrive her, så alle kan være med.

Der er to forskellige måder man kan opdatere sin iPhone på. Enten kan det ske på selve telefonen eller man kan gøre det via iTunes på en computer. Det første er klart det nemmeste, så det er det, jeg anbefaler og beskriver her.

Inden vi går i gang er der lige et par ting, der skal være på plads. Først og fremmest skal du selvfølgelig have en iPhone der er i stand til at køre iOS 10. Har du en iPhone 5 eller nyere, er den i vinkel. Dernæst skal du være koblet op på et trådløst netværk (Wi-Fi), og telefonen skal have godt med batteri tilbage. Det antager vi også er i orden. Sidst men ikke mindst er det en fordel, at du har en iCloud-konto, så du kan lave en sikkerhedskopi af dine data.

Så er vi klar til at gå i gang.

Sådan opdaterer du til iOS 10

1. Først skal der tages en sikkerhedskopi. Åbn Indstillinger > iCloud > Sikkerhedskopi. Her skal du slå iCloud-sikkerhedskopi til og vælge "Sikkerhedskopier nu". Dette kræver at du har en iCloud-konto og er logget ind. Har du ikke det, så opret en. Det er gratis. Vent på at sikkerhedskopieringen bliver færdig.

2. Åbn Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering. Her vil du se, at en opdatering ligger klar. Opdater og bekræft dit valg og brugerbetingelserne et par gange. Herefter er det bare at vente. Først skal softwaren hentes, og dernæst installeres. Sluk ikke telefonen mens det står på. Den må gerne gå på standby af sig selv, men lad være med at lukke den helt ned.

3. Når opdateringen er færdig, skal iPhonen indstilles. Her er det bare at følge vejledningen på skærmen: Slå lokalitetstjenester til, og log ind med dit iCloud-ID.

Nu er du klar til at bruge iOS 10, og de mange nye ting. God fornøjelse.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.