Hvis du af en eller anden grund ikke bryder dig om iOS 11 kan du nedgradere til iOS 10.3.3 igen - hvis du er hurtig. Apple plejer nemlig at lukke for muligheden for nedgradering 2-3-4 dage efter en ny opdatering er frigivet. Opdatering 5/10-17: Apple er nu stoppet med at signere iOS 10.3.3 og man kan derfor ikke længere nedgradere.

Hvorfor nedgradere: Den mest oplagte grund er at du bruger nogle apps der ikke virker med iOS 11, men der kan sikkert også være andre grunde.

Du skal være opmærksom på at der med en nedgradering er en potentiel risiko for datatab. Sørg derfor for at have en fungerende sikkerhedskopi af din iPhone. Den skal være lavet under iOS 10, da en sikkerhedskopi fra iOS 11 ikke kan installeres på en enhed med iOS 10.

For at kunne nedgradere skal du bruge en computer med iTunes. Du skal også bruge selve iOS-firmwarefilen. Den skal du hente hos Apple inden du starter. Du kan finde links til de forskellige iPhone-modeller nederst i denne artikel. Det er meget vigtigt at du henter den rigtige firmware.

Jeg skal understrege at du ikke skal nedgradere med mindre du har en meget god grund til det og samtidig ved hvad du laver. Jeg vil anbefale alle at blive på iOS 11, men har du behovet så følg vejledningen herunder.

Sådan nedgraderer du fra iOS 11 til iOS 10.3.3

1. Hent iOS-firmwaren jævnfør links nederst i artiklen.

2. Åbn iTunes på computeren og tilslut din iPhone med USB-kabel.

3. Vælg din enhed øverst.

4. Find knappen "Søg efter opdatering". Lad være med at trykke på den endnu.

5. Har du en Mac skal du holde option-knappen nede (den kaldes også alt). På Windows skal du holde shift-knappen nede.

6. Mens du holder tasten nede skal du trykke på knappen "Søg efter opdatering".

7. I stedet fort at lede efter en opdatering på Apples server åbner iTunes nu en dialogboks, hvor du selv kan vælge opdateringsfilen. Vælg den fil du hentede i punkt 1.

8. Vent på at din iPhone får installeret den nye firmware, som i dette tilfælde altså er iOS 10.3.3.

Link til iOS 10.3.3-firmware

Her er downloadlinks til de forskellige udgaver af iOS 10.3.3. Bemærk at filen skal ende på .ipsw efter den er downloadet og ikke .zip. Hvis den ender på .zip så omdøb den selv til .ipsw eller prøv at hente filen igen ved at højreklikke på linket.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.