Siri på Mac et et utroligt brugbart værktøj, der gør det hurtigt og nemt at lave påmindelser, søge efter filer, laver noter og så videre. Alt sammen foregår ved hjælp af stemmen. I princippet som når man taler med en rigtig person.

For nogle er det dog en lidt akavet måde at kommunikere med sin computer på, eller også giver det bare for meget larm på kontoret. Derfor ville det være rart, hvis man bare kunne kommunikere med Siri via tekst. Og det er lige præcis hvad man kan. Apple kalder funktioner "Skriv til Siri".

Sådan kommunikerer du med Siri via tekst på Mac

Der findes to måder at skrive til Siri på. Enten kan du slå funktionen permanen til eller også kan du gøre det fra gang til gang.

Sådan kommunikerer du med Siri via tekst på Mac

Slå permanent til

Det nemmeste er at slå "Skriv til Siri" permanent til. Det gør du i Systemindstillinger under Tilgængelighed. Vælg Siri i ventre side og slå funktionen til. Herefter kan du skrive til Siri, når du aktiverer hende.

Håndskreven besked

Aktiver Siri

Alternativt kan du gøre det fra gang til gang: Sig et eller andet kort til Siri. Det kunne eksempelvis være "Hej".

Afvent Siris svar.

Ny håndskreven besked

Ret din forespørgsel manuelt

Flyt pilemarkøren over hvor der står "hej" og klik på ordet. Nu kan du skrive din kommando. Afslut ved at trykke på enter-knappen.

Ny håndskreven besked

Siri udfører kommandoen

Siri vil opfatte din skrevne kommando på samme måde, som hvis du havde sagt det til hende.

Håndskreven besked

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.