Det er links der har gjort intettet til hvad det er i dag. Det at dokumenter og hjemmesider kan knyttes til hinanden på kryds og tværs er en genial ting. Nogle gange kan det dog også blive for meget af det gode. Eksempelvis på de medier (og det er efterhånden de fleste), der midt inde i artikler har links ala "læs også dette". Her ville det være smart, hvis man kunne få et hurtigt preview at linket uden at skulle åbne det på traditionel vis.

Det er faktisk også muligt. På nye iPhones har Apple implementeret det via den nye 3D Touch-funktianalitet, mens det i OS X har været tilgængelig på Mac i nogle år. Det er bare ikke ret mange der kender til det. Det skal der laves om på.

Bemærk at det ikke nødvendigvis virker i alle browsere. Jeg har testet det i Safari, hvor det virker fint.

Sådan får du et preview af et link på en hjemmeside (Mac)

Først og fremmest skal du sørge for at funktionen er slået til. Det gør du i Systemindstillinger. Enten under Mus eller Pegefelt. Det kommer an på hvad du bruger. Her skal du sørge for, at der er sat hak ved "Søg efter". Jeg tror det er gjort som standard, men tjek det, hvis ikke du kan få det til at virke.

Med funktionen slået til, kan du nu ved at lave et enkelt tap med tre fingre på en gang på pegefeltet eller Apples Magic Mouse få vist et preview at et link. Det vil sige: Før musepilen hen over et link, og tap med tre fingre på pegefeltet eller musen. Det skal ikke være et tryk, men bare et lille prik.

Linket åbner nu i et lille vindue, så du kan se hjemmesiden uden at åbne den helt. Det er eksempelvis smart når du søger i Google, da du så hurtigt kan se om de fundne links er det, du leder efter.

Så nemt er det at få vist previews af links på en hjemmeside i Safari på Mac.

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.