iOS 8 og fremefter har i Kort-appen indbygget en funktion kaldet "3D Flyover-rundtur". Med den får man en virtuel flyvetur over en by, og kommer rundt til alle seværdighederne. Funktionen er desværre kun implementeret for 40 af verdens største byer som New York, London, Sydney etc.

Der er ingen danske byer på listen og eksempelvis Berlin glimrer også ved sit fravær. Til gengæld er Köln og Stockholm med. Der er med andre ord ikke rigtigt noget system i tingene, man må bare prøve sig frem. Er funktionen tilgængelig for en by, bliver man gjort opmærksom på det i Kort.

Sådan får du en 3D-flyvetur i Kort

1. Åbn Kort

2. Søg på en by, eksempelvis London.

3. Lige under søgefeltet står der nu "3D Flyover-rundtur over London". Tryk på Start.

4. Nu får du en tur rundt til Londons seværdigheder. Du kan til enhver tid selv zoome ind og ud og rotere synsviklen, som du vil.

Det er selvfølgelig mest for sjov, men rundturen giver et udemærket billede af virkeligheden, ikke mindst hvordan de forskellige seværdigheder ligger i forhold itl hinanden.

Artiklen er ajourført i oktober 2016

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.