En af de nye funktioner i iOS 10 og macOS Sierra er en universel udklipsholder. Det vil sige at man kan kopiere og indsætte tekst, billeder etc. på tværs af sine enheder. Du kan eksempelvis kopiere noget tekst på din iPhone, og indsætte det i et dokument på din Mac. Eller du kan kopiere et billede på din Mac og indsætte det i en mail på din iPad.

Det bedste af det hele er, at du ikke skal gøre noget som helst specielt. Funktionen er automatisk koblet til den almindelige "copy & paste"-funktion i både iOS og macOS. Det vil sige, at når du kopierer noget på eksempelvis din Mac via de normale genvejstaster, bliver det også tilgængeligt på din iPhone.

Disse ting skal være i orden

Der er et par ting der skal være i orden før funktionen virker. Først og fremmest er det koblet til iCloud, så du skal være logget ind med samme iCloud-konto på alle dine enheder - men det er du nok allerede. Derudover skal Bluetooth været slået til, da forbindelsen mellem enhederne sker via Bluetooth. Det skal være Mac med Bluetooth LE, hvilket alle Macs fra 2012 og nyere har.

Bemærk at der er en udløbsperiode på det man kopierer. Den er på et par minutter. Det vil sige, at det man kopierer kun er tilgængeligt i et par minutter via den universelle udklipsholder.

I lighed med de andre Continuity-funktioner, som den nye universelle udklipsholder er en del af, kan der være problemer med at fået det til at virke. Prøv evt. at logge ud fra iCloud og logge ind igen, hvis ikke det virker. Sørg også for at Handoff er slået til.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.