Men en ny funktion i macOS Sierra kan man afspille videoer fra Safari eller iTune i en minimeret udgave, der ligger oven på ens andre vinduer. Det er det man også kalder "billede i billede".

Med denne funktion kan man have et lille åbent video-vindue liggende oven på den app man er i gang med at bruge. Det betyder at man eksempelvis kan have et video kørende, mens man skriver mails eller tager noter.

Sådan bruger du “billede i billede”-funktionen på Mac

Funktionen er nem at bruge. Først og fremmest skal du selvfølgelig se en video. Det kunne eksempelvis være på DR’s hjemmeside i Safari. I selve videoafspilleren skal du kigge efter et ikon der forestiller en stor sort firkant med en lille pil, der peger på en mindre hvid firkant. Ikonet viser, at den pågældende video kan afspilles som billede i billede.

Funktionen virker ikke med alle hjemmesider. Facebook, Netflix med flere er blandt ikke sprunget på vognen. Om funktionen er tilgængelig på en given hjemmeside kan man se via det lille ikon i afspilleren. Og så alligevel ikke helt. På YouTube er der ikke dette ikon. Funktionen virker dog alligevel. Her skal du højreklikke to gange på selve videoen i afspilleren og vælge "billede i billede" i menuen, der kommer frem.

Funktionen findes også på iPaden: Tip: Sådan afspiller du "billede i billede"-video på iPaden

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.