I macOS Sierra er der kommet en ny funktion man nemt kan overse, hvis ikke man leder efter den. Den er ellers udbredt i de fleste af Apples egne programmer. Jeg tænker på muligheden for at samle vinduer i faneblade. Det er en funktion man kender fra Safari, hvor den har været tilgængelig i årevis. Finder har også haft den i et stykke tid.

Men nu er funktionen altså blevet udbredt til de fleste af Apples programmer, hvor man kan have flere vinduer åbne på samme tid. Det giver rigtig god mulighed for at organisere sine åbne dokumenter bedre.

Sådan gør du

Funktionen er meget nemt at bruge. I enhver app der understøtter funktionen, det kunne være Kort, Pages, Mail eller TextEdit, skal du med to eller flere vinduer åbne på samme tid vælge "Kombiner alle vinduer" fra Vindue-menuen. Det samler alle de åbne vinduer i ét vindue med faneblade i stedet. Du kan også åbne nye faneblade via Arkiv-menuen eller via genvejstasterne "command + t"

I princippet virker det på helt samme måde som det altid har gjort i Safari. Åbne faner og vinduer kan altså ordnes som man ønsker det.

Funktionen virker som sagt i Apples egne apps, mens understøttelse fra tredjepart kan kræve en opdatering fra udvikleren.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.