Hvis du importer lydbøger fra eksempelvis en CD til iTunes, vil du nok have bemærket, at lydbogen lægger sig under musik og ikke under lydbøger. Det er usmart at to grunde. For det første fordi det er en ulogisk kategorisering. Lydbøger skal ligge under lydbøger og ikke under musik. For det andet fordi lydbøger der ligger under musik, opfører sig som musik og ikke som lydbøger. Blandt andet husker afspilleren ikke hvor man er nået til i et musiknummer, som den gær i en lydbog.

Løsningen er at konvertere sine lydbøger. Heldigvis er det meget nemt. Se her hvordan du gør.

Sådan konverterer du lydfiler til lydbøger i iTunes

Jeg antager, at du allerede har importeret en lydbog til iTunes. Enten fra en CD, eller en du har hentet på nettet. Hvis ikke så start med at gøre det.

Du vil her bemærke - og det er hele pointen med denne guide - at lydbogen ligger i iTunes' musikkatalog. Det gør den fordi iTunes af gode grunde ikke kan vide, når man putter en CD i drevet, at der er tale m en lydbog og ikke musik. Derfor behandler den alt som musik, og lægger den i musikkataloget. Det kan man heldigvis lave om på.

1. Marker lydbogen eller de filer, det drejer sig om og højreklik på dem.

2. I den menu, der kommer frem skal du vælge "Vis info".

3. Tryk på fanebladet "Valg".

4. Under medietype skal du vælge "Lydbog". Sæt også hak ved "Husk position til afspilning".

5. Tryk på "OK".

Du vil nu se at lydbogen er forsvundet fra musikkataloget. Bliv ikke nervøs. Alt er som det skal være. Lydbogen er nemlig bare blevet flyttet til lydbogskataloget - og det var jo præcis det, der var formålet med det hele.

Så er der bare tilbage at synkronisere din iPhone og nyde den gode historie.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.