Normalt plejer vi at anbefale Handbrake til konvertering af video på Mac, men der findes en hurtigere og nemmere metode. I Finder i OS X er der nemlig indbygget videokodning. Alt man skal gøre er at højreklikke (eller ctrl + klikke) på den film, man vil kode. Det bringer en menu frem, hvor man blandt andet kan vælge "Kod valgte videoarkiver". Man kan snildt markere flere film ad gangen, hvis man har behovet.

I det vindue, der kommer frem, skal man vælge opløsning samt hvilket formål konverteringen har, og et sted til den ny videofil. Herefter er der bare at vente. Det kan godt tage lang tid, så det er smart, at man kan følge med i udviklingen i menubaren øverst ved at klikke på det lille tandhjul.

Er du på OS X El Capitan, skal du ned i bunden af højrekliksmenuen, Tjenester, for at finde muligheden for at konvertere videofiler.

Der er ingen tvivl om, at Handbrake giver større frihed og bedre resultater, men Handbrake er til tider så avanceret, at almindelige ikke-nørder opgiver. Her er Finder-metoden helt perfekt. Den er så enkel at alle burde kunne finde ud af det.

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.