App Nap er en funktion i OS X, der skal hjælpe en med at spare på strømmen, når man arbejder med flere programmer samtidig. Ideen er, at der drosles ned for aktiviteten af programmer der er fuldstændig skjult bag andre. Med mindre programmet lavet noget som at spille musik, hente en fil eller tjekke mails selvfølgelig, så holdes det i gang. Ifølge Apple reducerer App Nap strømforbruget med op til 23%.

Det er er krav at ny Mac-programmer forholder sig til App Nap, og afgør om der skal drosles ned for aktiviteten eller ej. Programmet skal altså selv sørge for at forhindre App Nap, hvis det er påkrævet fordi der er gang i en baggrundsproces. Det hele kører automatisk

Det gør det derimod ikke med ældre programmer, der er udgivet før App Nap blev lanceret. De forholder sig ikke særskilt til App Nap og derfor kan der af og til opstå problemer, når de ryger bag andre og gå på standby selvom det ikke er ønskeligt. Heldigvis kan man selv afgøre om ældre programmer skal bruge App Nap. Man kan altså slå funktionen fra på program-basis, hvis det giver problemer.

For at gøre det, skal man åbne Finder og lokalisere det pågældende program i Program-mappen. Det skal man højreklikke på og vælge "Vis info". Her vil der så være et felt man kan krydse af for at forhindre App Nap for det pågældende program. Det er ikke alle programmer, der understøtter dette. Gør de ikke, er der bare ikke noget felt at krydse af. Det gælder eksempelvis Safari.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.