Måden OS X håndterer dokumenter på, er radikalt anderledes end den klassiske måde man kender fra Windows eller tidligere udgaver af Mac'ens styresystem for den sags skyld. En af forskellen er at der i OS X ikke umiddelbart er adgang til at gemme et dokument i en ny version. Det vi kender som "Save as" eller "Arkiver som" er ganske enkelt forsvundet fra Arkiv-menuen.

Årsagen er, at OS X arbejder med en automatisk versionering af dokumenter, så man i princippet ikke behøver at gemme nye versioner selv. Når man har vænnet sig til det, fungerer det også rigtigt godt, men der kan alligevel være situationer, hvor man ønsker at gemme en ny version af ens dokument.

Dubler dokumentet og gem med nyt navn

Én metode er at dublere dokumentet og gemme under et nyt navn. Dette bevarer dokumentet også under det gamle navn. Dubler-funktionen kan nås fra Arkiv-menuen eller ved at trykke på shift-cmd-s

Få adgang til den skjulte Arkiver som-funktion

Da vi indledningvis skrev at "Arkiv som" var forsvundet fra Arkiv-menuen, mente vi ikke forsvundet helt, men bare forsvundet fra menuen. Åbner man menuen og holder alt-tasten nede, vil funktionen således dukke op. Man kan også bruge genvejstasterne alt-shift-cmd-s. Så dukker der en dialogboks op, der giver mulighed for at gemme dokumentet som et nyt dokument.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.