Philips Hue er et sæt diodepærer (LED), der har taget verden med storm. Man kan nemlig kontrollere dem med en iPhone. Det er blandt andet muligt at styre pærernes farve og lysstyrke samt en masse andre spændende ting. Tredjepartsudviklere er allerede godt i gang med at udvide mulighederne. Læs hele vores anmeldelse af Philips Hue her.

En af de smarteste ting ved Hue er, at man kan automatisere systemet. Det vil sige, få det til at være selvkontrollerende. Lyset kan tænde/slukke på bestemte tidspunkter, alt efter hvor man er, eller som følge af alle mulige andre betingelser.

Vi har samlet tre måder at automatisere Hue på.

1. Positionsstyret (geohegn)

Et af de smarteste funktioner ved Philips Hue er muligheden for at opsætte geohegn. På den måde kan man få Hue til automatisk at tænde lyset, når man kommer hjem, og slukke det når man går. Man kan endda sørge for, at lyset kun tænder, hvis det er mørkt. Man kan selvfølgelig selv udvide efter behov, så lyset ved brændeskuret eksempelvis tænder, når man kommer for at hente brænde og så videre..

For at dette virker, skal du have en Hue-konto, og være logget ind.

Opsætningen foregår ved at lave en ny scene i Hue-appen (eller ændre på en eksisterende). Tryk på det lille plus-tegn i øverste højre hjørne. Herefter skal du vælge hvilket lys du vil bruge. Det kunne for eksempel være en af Philips' light recipes. tryk herefter på kompasnålen i bunden, og foretag dine valg. Herefter gemmer du, og kan fremover glæde dig over automatiseringen.

Er der problemer med at fp det til at virke ordentligt, kan du under Indstillinger > Hue, ændre på størrelsen af zonen etc.

2. Tidsstyret (vækkeur)

Den menneskelige hjerne er ekstrem følsom over for døgnets rytme. Derfor har vi svært ved at komme ud af fjerene en mørk vintermorgen. Dagslyset, der normalt sætter gang i en sand hormoneksplosion, der får os til at vågne, mangler simpelthen om vinteren - selv hvis man møder til direktørtid.

Her er et godt trick, at lade Hue skrue op for lyset i huset samtidig med at du ønsker at stå op. Igen skal du lave en ny scene i Hue-appen. Denne gang skal den bare være tidsstyret. Det klarer du ved at trykke på ur-ikonet, når du har trykket på plus-ikonet og valgt lyset. Her kan du bede Hue om at tænde lyset på et bestemt tidspunkt på bestemte dage. Du kan endda vælge, at lyset langsomt fader ind - lidt lige som en solopgang. Tilsvarende kan du lave en alarm, der slukker lyset på et bestemt tidspunkt. Det kunne være på børneværelset, eller udelyset, der slukker om morgenen, når det bliver lyst etc.

3. Avanceret

Med IFTTT-tjenesten, kan det meste lade sig gøre. IFTTT er en forkortelse for "It this, then that", og er en tjeneste, hvor man kan lave alle tænkelige betingede funktioner. Det kunne for eksempel være: Hvis det regner, så skift lyset til blå. Når svigermor sender en mail, så sluk lyset. Hvis Arsenal vinder, så skift til rødt lys. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænserne.

For at komme igang, skal du besøge ifttt.com/hue og trykke på Activate-knappen. Har du ikke en konto hos IFTTT, skal du oprette en. Når IFTTT og Hue er blevet forbundet, er det sådan set bare at gå i gang på hjemmesiden, med at lave nogle smarte betingede opskrifter.

Philips Hue kan købes i Apple Store

Startsæt m. 3 pærer - 1.490 kr
Ekstra pære - 479 kr

Startsæt m. 3 pærer (GU10-fatning) - 1.490 kr

LightStrips - 669 kr
LivingColors Bloom - 669 kr

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.