Har du din musik og dine film organiseret i iTunes på computeren, behøver du ikke synkronisere indholdet over på din iPhone eller iPad for at få glæde af det. Vi funktionen "Deling i hjemmet" kan du nemlig streame indhold fra iTunes på dine iOS-enheder-

Hjemmedeling er meget nemt at sætte op, vi viser dig hvordan.

Sådan slår du deling i hjemmet til

Deling i hjemmet kræver iOS 4.3 eller nyere og iTunes 10.2 eller nyere.

Både computer og iPhone/iPad skal være på samme trådløse netværk, da de ellers ikke kan kommunikere. Man kan ikke streame via mobilnettet eller, hvis iPhonen er på et andet netværk.

Nu skal du slå Deling i hjemmet til i iTunes. Det gør du i menuen "Arkiv", hvor du vælger "Deling i hjemmet" > "Slå deling i hjemmet til"..

Herefter skal du indtaste dit Apple ID, det vil sige de samme oplysninger som du bruger til at købe med i App Store. Når det er gjort trykker du på "Slå deling i hjemmet til".

Slå deling i hjemmet til på iPhonen

Nu skal funktionen slås til på de enheder, hvor du ønsker at få adgang til dit indhold. Det kunne være en anden computer, hvor fremgangs måden er helt den samme som ovenfor, eller det kan være en iPhone, hvor du skal gøre som beskrevet herunder.

På iPhonen skal du gå ind under Indstillinger > Musik og scrolle ned til "Deling i hjemmet". Her skal du indtaste det samme Apple-ID som på computeren. Hvis ikke der kommer nogle fejlmeldinger når du trykker på "OK", virker det. Gør det samme under Indstillinger > Videoer.

Stream løs

Når du vil streame film skal du åbne Videoer-appen, hvor der nu er kommet et punkt der hedder "Fælles". Her kan du skifte mellem om du vil afspille indhold fra din lokale enhed eller fra et delt bibliotek.

Når du vi streame musik, skal du åbne Musik-appen og trykke på "Min musik" i bunden. Nu skal du trykke på "Album", "Kunstnere" eller hvad der nu står som overskrift. Det varierer lidt alt efter hvad der er valgt. Når du trykker kan du vælge "Deling i hjemmet". Her kan du skifte mellem om du vil afspille indhold fra din lokale enhed eller fra et delt bibliotek.

Når iPhonen lige har fået kontakt til computeren, er det bare med at gå i gang. Du kan selvfølgelig altid skifte tilbage igen, hvis du vil.

Så nemt er det faktisk at få adgang til sin musik og sine videoer på computer fra sin iPhone.

Artiklen er ajourført i april 2016.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.