En af de mest fremtrædende nye funktioner i OS X Yosemite er den såkaldte Continuity, der skal gøre det nemmere at arbejde på tværs af sine iOS-enheder og ens Mac. Det vigtigste Continuity-funktion er Handoff, som gør det muligt at starte en opgave på én enhed og skifte til en anden enhed og gøre arbejdet færdigt.

Hanoff kan bruges til ting som mail, webbrowsing eller arbejdet på dokumenter. Ideen er, at man eksempelvis starter med at skrive en mail på sin iPad, for at gøre den færdig på sin Mac. Handoff virker med en lang række af Apples egne programmer og apps; Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Kort, Beskeder, Påmindelser, Kalender og Kontakter, og har desuden understøttelse for tredjepartsapps som Pixelmator og Wunderlist etc.

Sådan kommer du i gang med Handoff

Forst og fremmest skal dine enheder været opdateret til iOS 8.1 og OS X Yosemite. De skal også være logget ind med samme iCloud-konto.

Du skal desuden have en Mac, der er kompatibel med Handoff. Det kan du tjekke på følgende måde: Tryk på æble-symbolet i menubaren øverst og vælg “Om denne Mac”. Tryk herefter på “Flere oplysninger” og dernæst på “Systemrapport”. Find afsnittet med BlueTooth-oplysninger, hvor du vil kunne se, om Handoff er understøttet.

1. Slå Wi-Fi og BlueTooth til på din iPhone/iPad og på din Mac

2. Slå Handoff til på din iOS-enhed under Indstillinger > Generelt > Handoff & Foreslåede apps

3. Slå Handoff til på din Mac under Systemindstillinger > Generelt > "Tillad Handoff mellem denne Mac og dine iCloud-Enheder"

Nu er Handoff slået til.

Sådan bruger du Handoff

Prøv at åbne eksempelvis Safari på din Mac. Tag så fat i din iPhone eller iPad. Bemærk at der på låseskærmen er et lille Safari-ikon i nederste venstre hjørne. Skub det op for at åbne Safari. Du vil nu se at Safari på din iOS-enhed viser samme side som på din Mac.

Du kan også se Handoff-tilgængelige apps i app-skifteren ved at dobbelttrykke på hjem-knappen og scrolle helt til venstre. Det virker på samme måde, den anden vej rundt. Blot vil Handoff-programmet blive vist i venstre side i Docken på din Mac.

Som sagt virker Handoff også med Mail, Pages, Numbers og så videre, så det er bare at kaste sig ud i det og prøve sig frem.

Meld gerne tilbage med dine erfaringer.

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.