I løbet af efteråret frigiver Apple den næste udgave af Mac'ens styresystem. Det er OS X Yosemite, der efterfølger den nuværende OS X Mavericks. Opdateringen byder på en lang række forbedringer og nye funktioner.

Allerede nu kan det være en god ide at finde ud af om ens Mac kan køre Yosemite og hvordan man forbereder den best muligt. Derfor har vi samlet de vigtigste ting man bør vide inden man opgraderer.

Systemkrav

Systemekravene til Yosemite er stort set identiske med kravene til Mavericks. Det betyder at hvis din Mac i dag kører Mavericks, kan den også køre Yosemite. Faktisk vil alle Mac's, der kan køre OS X Mountain Lion kunne køre Yosemite.

Det drejer sig om:

- iMac (midt 2007 eller nyere)
- Mac Mini (tidlig 2009 eller nyere)
- Mac Pro (tidlig 2008 eller nyere)
- MacBook (tidlig 2009 eller nyere)
- MacBook Pro (midt 2009 eller nyere)
- MacBook Air (ultimo 2008 eller nyere)

Nogle ældre 15" og 17" MacBook Pro vil også opfylde kravene.

Man skal forvente, at flere af de mest avancerede funktioner ikke vil virke på ældre Mac's da de mangler den krævede hardware.

Du kan tjekke hvilken Mac du har ved at trykke på æblet i øverste venstre hjørne og dernæst på "Om denne Mac" og "Flere oplysninger".

Det formelle RAM-krav er 2GB, men i praksis bør du nok regne med at minimumsgrænsen er 4GB og at 8GB giver en mere tålelig oplevelse. Jo mere RAM, desto bedre kører systemet.

Er dine programmer kompatible med Yosemite?

Er du afhængig af bestemte programmer på din Mac, så vent med at opdatere til du har tjekket at de er kompatible med Yosemite. Det burde ikke være et problem, da der ikke er radikale ændringer på den front, men tjek det for en sikkerheds skyld. Det kan være på producentens hjemmeside eller på en side som Roaring Apps. Alternativet er at finde andre programmer, der kan det samme.

Sikkerhedskopiering

Det er næsten overflødigt at sige, at alle bør foretage regelmæssige sikkerhedskopieringer af Mac'ens data. Selv hvis ikke du gør det, bør du under alle omstændigheder tage en sikkerhedskopi inden du opgraderer styresystemet - i hvert fald af de vigtigste ting. Der bliver sikkert ikke brug for den, men en større systemopdatering kan, hvis den går galt, være fatal. Igen handler det om at være på den sikre side.

Afrunding

Som altid er opdateringer af OS X enkle og uden de store krav til forberedelsen. Forbereder man sig bare en lille smule, som beskrevet her over, er man dog næsten garanteret en 100% smertefri opdatering. Sørg for at hardwaren er klar og at du har en sikkerhedskopi.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.