Hvis du er træt af den anonyme skikkelse ud for dit navn, når du skriver kommentarer her på ON X, så skal du læse med her.

Som de fleste nok har bemærket, så bliver der knyttet et billede til alle de kommentarer der skrives på vores sider. Dette lille billede kalder man en avatar. Formålet er selvfølgelig at personificere de enkelte brugere. Hvis der for eksempel er to der hedder det samme, kan billedet være med til, at man kan skelne.

Har man ikke tilknyttet et billede til sin profil, bliver standardbilledet vist. Det er heldigvis ret enkelt at lave om på.

ON X bruger et system til avatars, der hedder Gravatar. Gravatar er en global avatar og det betyder, at har man først en gang tilknyttet et billede til sin mailadresse hos Gravatar, så virker det på alle sider, der understøtter dette. På den måde behøver man ikke tilføje billeder 117 forskellige steder, hvor man har en profil. Så længe hjemmesiden understøtter Gravatar, så har man et billede til sin profil (hvis man husker at bruge samme mailadresse alle steder).

Gravatar bruges af millioner af hjemmesider verden over, så det kan godt betale sig lige af ofte de tre minutter, der tager at tilknytte et billede.

Sådan får du billede på din profil

1. Gå ind på en.gravatar.com/site/signup.

2. Skriv den mailadresse, du vil bruge i tilknytning til billedet. Derefter får du tilsendt en mail med et link, som du skal trykke på. Husk at benytte den mailadresse, du også benytter på iPhoneguide.

3. Det bringer dig til resten af tilmeldingen, hvor du vælger et brugernavn og et kodeord. iPhoneguide benytter ikke Gravatars brugernavn til noget, så i den sammenhæng behøver det ikke være det samme, som du bruger her på siden.

4. Når det er gjort, har man oprettet sin konto. Nu skal du tilknytte et billede. Overvej at avatars tit er små, så brug et billede, der også tager sig godt ud, når det bliver skaleret ned. Her på siden skalerer vi ned til 60x60 pixels.

Det var det hele.

Nu vil dine kommentarer på ON X være ledsaget af det billede, man du tilknyttet på Gravatar - så længe du bare bruger den samme mailadresse. iPhoneguides system tjekker simpelthen om dem der skriver en kommentar, har en profil hos Gravatar.

Der kan gå lidt tid før ændringen træder i gennem, så hav lidt tålmodighed.

Opdatering: onx.dk bruger ikke længere Gravatars.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.