Hvor musikindustrien efterhånden er godt med, halter det gevaldigt med brugbare og billige streaming-tjenester i Danmark, når det handler om TV. Amerikanerne derimod kan svælge i tjenester som Netflix og Hulu Plus, hvor man for $8 om måneden, svarende til 50 kroner, bare kan bruge løs af film og TV-serier.

Der er godt nok rygter om, at Netflix er på vej til Danmark. Det skulle ske til oktober, men indtil da, findes der også råd for det. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få adgang til de amerikanske tjenester i Danmark - og det er helt lovligt. Man slipper ikke helt med 50 kroner, men 100 kr er stadig billigt for så meget indhold.

Grundlæggende kræver det to ting, at få adgang til det forjættede land. Først og fremmest skal man omgå geoblokeringen, og dernæst skal man eventuelt have adgang til en amerikansk betalingsmåde.

Sådan omgår du geoblokeringen

For det første skal man omgå den begrænsning, at man fysisk ikke befinder sig i USA. Dette kan man relativt nemt klare ved at bruge en tjeneste fra unblock-us.com. For $5 om måneden stiller de en server i USA til rådighed, så de amerikanske tjenester tror, at du også befinder dig i USA. Den første uge er gratis, så man kan prøve det, inden man køber.

Først og fremmest skal man selvfølgelig oprette en konto hos unblock-us.com. Dernæst skal man indstille sin Apple TV, så den får forbindelse til deres servere. Det er meget nemt:

1) Gå ind i Indstillinger -> Generelt -> Netværk -> Konfigurer TCP/IP > Manuelt
2) Der skal ikke ændres i IP-adressen, subnetmaske eller routeradresse så tryk bare OK i disse tre trin.
3) I felter med DNS-adresse skal du skrive: 208.122.023.023 og trykke OK.
4) Gå til Indstillinger -> Generelt -> iTunes Store > Location og vælg USA.
5) Sæt Apple TV på vågeblus
6) Hiv strømstikket ud, vent ti sekunder og sæt det i igen.

Nu kobler Apple TV sig på netværket via en server i USA - vi har omgået den tekniske geoblokering, der skal udelukke ikke-amerikanere.

Sådan får du en amerikansk proforma-adresse

Nu er det tid til at få en konto hos den streamingtjeneste, man ønsker at abonnere på. Det foregår forskelligt alt efter, hvilken man vælger. I alle tilfælde er det en god ide, at få sig en proforma-adresse i USA. Man kan enten bare lave en falsk en via eksempelvis fakenamegenerator.com eller oprette en rigtig amerikansk postboksadresse via myus.com. Det sidste har den fordel, at man kan bruge den ti indkøb i amerikanske butikker, der normalt kun sender til amerikanske adresse. MyUS sørger for at videresende pakken til Danmark for en.

Nu er vi ved at være der. Vi har nu en proforma-adresse i USA og vi logger også på nettet via en server i USA. Nu skal man sådan set bare registrere sig hos den tjeneste man ønsker adgang til.

Så er vi klar til at se film

Hos Netflix kan man betale med sit danske kreditkort eller PayPal, mens Hulu Plud er lidt mere strikse. Her skal også kreditkortet være amerikansk, før de vil give adgang. Det er dog relativt nemt at komme udenom. Man køber simpelthen bare et prepaid-visakort (fungerer som et gavekort) og bruger det. Det kan eksempelvis købes hos buyfrompowerseller.com

Processen er selvfølgelig mere kompliceret, og lidt dyrere, end hvis man bare kunne melde sig til direkte, men dog ikke mere besværlig end at det er klaret på 10-15 minutter. Og det er jo kun noget, der skal gøres én gang, herefter er det bare at læne sig tilbage i sofaen og tage for sig af løjerne.

Er det lovligt?

Så længe man betaler for indholdet, er der intet ulovligt ved ovenstående metode. Advokat Peter Lind Nielsen fra firmaet Bender, Von Haller og Dragsted har tidligere udtalt til Politiken, at han ikke mener, at det er ulovligt: "Efter dansk ret mener jeg ikke, at det er ulovligt, at du afgiver nogle forkerte oplysninger."

Hulu Plus eller Netflix?

Hulu og Netflix er to forskellige services. Netflix satser på film, mens Hulu satser på TV-serier. De komplementerer således hinanden godt.