I iOS 7 er frigivet og mange ting er ikke helt som de plejer at være. For at lette overgangen har vi samlet en række tips til den nye og ændrede funktionalitet.

Kontrolcenter

Man åbner det nye Kontrolcenter ved at swipe fra skærmens underste kant og opefter. I Kontrolcenter er mange af de ting, der før var gemt i venstre side af multitaskbaren. Her kan man ændre nogle af de mest brugte indstillinger: Flymode, Wi-Fi, Bluetooth, Rotationsløs og Forstyr ikke. Der er også her man kan vælge at slå AirPlay til. Kontrolcenter giver også hurtig adgang til apps spm Lommeregner og Ur. Kontrolcenter har også indbygget en lommelygte.

Meddelelsescenter

Man åbner det Meddelelsescenter som man plejer ved at swipe fra skærmens øverste kant og nedefter. Blandt de nye ting i Meddelelsescenter er vejinformation. Man styrer hvad der skal vises i Meddelelsescenter ved at åbne Indstillinger og vælge Meddelelser.

Lock screen

Både Meddelelsescenter og Kontrolcente er tilgængelig fra lockscreen.

Spotlight-søgning

iOS's søgefunktion Spotlight er ikke længere på siden til venstre for den første hjemmeskærm. Den er istedet tilgængelig fra alle sider på hjemskærmen. Man åbner Spotlight ved at swipe ned midt på skærmen.

Lukke og skifte mellem apps

Et dobbelttryk på hjemknappen bringer multitaskbaren frem. Her kan man nu se indholdet i de forskellige apps. Man lukker en app ved at tage fat i vinduet og føre det op og ud af listen. Man kan bruge flere fingre til at lukke flere apps på samme tid. Man skifter til en app ved at trykke på vinduet.

App-downloads

Apple har ændret indikationen på at en app downloader. Nyinstallerede pass har heller ikke længere et "nyt"-mærkat, men en lille farvet prik ved siden af navnet.

Automatisk opdatering af apps

Under indstillinger -> iTunes & App Store kan man slå til, at App Store automatisk opdaterer apps i baggrunden, når der er opdateringer tilgængelige.

Mapper

Mapper med apps kan nu indeholder flere sider og dermed flere apps end tidligere. Man blader mellem siderne ved at swipe til højre eller venstre i en mappe.

Tidsstempel i sms og iMessage

Ved at trække beskederne til venstre fremkommer der tidspunktet for afsendelsen eller modtagelsen af en besked/sms.

Søge i Safari

I safari er adresse- og søgefeltet slået sammen til ét felt. Det vil sige, at man bare skal søge, der hvor man plejer at skrive web-adressen.

Lukke tabs i Safari

Man lukker åbne tabs med hjemmesider ved at swipe siden til venstre, når oversigten er åben,.

Slette bogmærker i Safari

Swipe mod venstre i bogmærkelisten for at slette et bogmærke.

Privat browsing i Safari

Man kan nu skifte mellem privat og ikke-privat browsing direkte i Safari ved at trykke på "privat"-knappen, når man vil åbne en ny tab.

Frem- og tilbagebladring i Safari

I Safari (og andre apps, der understøtter det) kan man bladre frem og tilbage ved at swipe fra kanten i højre eller venstre side og ind mod midten.

AirDrop

Ny funktion til deling af indhold på linje med vis mail, sms etc. Kræver iPhone 5, 4. generation iPad, iPad mini eller nyere.

Vejr

Vejret vises nu i Meddelelsescenter. I Vejr-appen kan man få detaljeret information ved at trykke på temperaturen.

Ur

Urets ikon viser nu det korrekte klokkeslet. Inde i appen vil baggrunde for uret være mørk, de steder hvor solen er gået ned og lys de steder, hvor solen er oppe. Man skifter mellem analog og digital visning ved at trykke på bynavnet.

Kort

Automatisk dag- og nat-mode i kort, når man bruger turn-by-turn navigering. Skiftet sker på baggrund af både tidspunktet og lysmåleren.

Dynamiske skriftstørrelser

Under Indstillinger -> Generelt -> Tekststørrelse, kan man selv vælge hvilke fontstørrelse, iPhonen skal bruge.

Blokér telefonnumre

Under Indstillinger -> Telefon kan man tilføje kontakter, som man ikke ønsker kan ringe. I stedet bliver de stillet direkte til telefonsvareren. Man vil heller ikke modtage sms fra blokerede numre.

Vaterpas

Kompas-appen indeholder nu et vaterpas. Swipe til højere på kompasset, for at komme til vaterpasset. Dobbelttryk for at kalibrere.

Mobildata

Brugen af mobildata måles nu på app-niveau. Gå til Indstillinger -> Mobil og scroll ned. Her kan du se dataforbrig i de enkelte apps, samt helt slå mulighed fra for hver enkelt app.

Kamera

Indeholder nye filtre som man får adgang til ved at trykke på cirklerne i nederste højre hjørne. Skift mellem de forskellige kamera-modes (video, foto, kvadrat og panorama) ved at swipe på selve skærmen. Ved at trykke på "volumen op"-knappen og holde den nede, kan man tage billeder hurtigt efter hinanden.

Bladkiosk

Ikonet til Bladkiosk kan nu gemmes af vejen i en mappe, og er i øvrigt blevet statisk.

Har du flere tips eller spørgsmål til funktionaliteten, så brug kommentarfeltet herunder.

Vigtigt: For at det ikke skal bliver uoverskueligt, skal emnet holdes. Lad være med at spørge om alt muligt andet end til den nye funktionalitet. Udvis også den respekt at læse kommentarerne igennem, så du undgår at spørge om noget, der allerede er svaret på tidligere.

Har du spørgsmål til selve opdateringsprocessen, så læg dem i stedet her: Apple frigiver iOS 7

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.