Med den seneste opdatering af styresystemet i Apple TV (2. og 3. generation) kom der understøttelse af BlueTooth-tastaturer. Det giver god mening at bruge et tastatur sammen med Apple TV, så her er en vejledning i, hvordan du skal gøre.

Først og fremmest skal du selvfølgelig have et tastatur. Her på siden kører vi Apple-stilen, men et hvilket som helst BlueTooth-tastatur burde kunne bruges (men tjek lige med producenten inden du køber). Har du allerede et tastatur til din stationære Mac, kan du godt bruge det. Tastaturet kan dog kun være parret med en enhed ad gangen, og da det er besværligt at skifte, anbefaler vi at man køber et ekstra tastatur. Man kan købe Apples BlueTooth-tastatur i Apple Store for 549 kr (link).

Sådan parrer du et BlueTooth-tastatur med Apple TV

Som altid når det handler om BlueTooth, skal vi have forbundet de to enheder, der skal kunne snakke sammen. I BlueTooth-sprog hedder det at parre enhederne.

Bemærk at det kun skal gøres én gang. Herefter husker enhederne hinanden.

1) På Apple TV skal du fra hovedmenuen gå til Indstillinger -> Generelt -> BlueTooth.

2) Tænd for tastaturet og tryk på knappen i højre side. Det får den lille grønne diode til at lyse op. På TV'et vil du se at Apple TV søger efter BlueTooth-enheder.

3) Når navnet på dit tastatur dukker op påskærmen, skal du vælge det (med Apple TV-fjernbetjeningen).

4) Du vil blive bedt om at indtaste fire cifre på tasturet, og når det er gjort, er parringen overstået.

Du kan nu styre Apple TV med tasturet. Du vælger menupunkter med enter-tasten og går tilbage med esc-tasten. Pilene giver sig selv. De kan navigere i menuer og under afspilning af film. Den primære fordel er dog, at man nu meget nemmere kan søge efter indhold. Desværre understøttes tasturets volumen- og lysstyrke-knapper ikke, men ellers fungerer det rigtigt godt.

Vil du ikke længere bruge tastaturet sammen med Apple TV skal du fjerne parringen. Vælg Indstillinger -> Generelt -> BlueTooth og bed Apple TV om at glemme den pågældende BlueTooth-enhed.