iPhonens lockscreen, det vil sige skærmen der vises når iPhonen er låst, er et af de steder hvor man vil bemærke den største forskel i iOS 10 sammenlignet med iOS 9. Lockscreenen er nemlig blevet helt redesignet og har fået flere nye funktioner.

Først og fremmest er den ikoniske "Skub for at låse op" forsvundet. I stedet for at swipe mod højre på skærmen som man er vant til for at åbne iPhonen, skal man nu trykke på hjem-knappen. Denne ændring skyldes at swipe mod højre har fået en ny funktion, nemlig at åbne den nye widget-sektion. Denne sektion kan i øvrigt også åbnes hvis man på den oplåste iPhone bladrer helt til venstre. Her var der før en søgefunktion.

En anden ny ting er iPhonen automatisk tænder for skærmen, når man løfter den, dette dog kun på iPhone 6s og iPhone SE, det vil sige iPhones med A9/M9-chips.

Sidst men ikke mindst kan man svare på beskeder direkte fra lockscreen, det vil sige uden at man forlader denne eller skal låse telefonen op.

Herunder er en gennemgang af den nye lockscreen.

Sådan fungerer den nye lockscreen i iOS 10

Den nye lockscreen

Bemærk at "Skub for at låse op" er væk. I stedet skal man trykke på hjem-knappen. De små prikker og kamera-ikonet indikerer at man kan bladre på lockscreenen.

Foto: Martin Wolsing

Swipe op: Kontrolcenter

Swiper du op fra bunden, kommer Kontrolcenter frem. Her kan du styre diverse indstillinger og få hurtig adgang til lommelygte, lommeregner etc.

Foto: Martin Wolsing

Swipe mod venstre: Kamera

Swiper du fra højre mod venstre åbner du kameraet, så du hurtige kan tage billeder eller video uden at låse iPhonen op.

Foto: Martin Wolsing

Swipe mod højre: Widgets

Hvis du swiper fra venstre mod højre, åbner du det nye widgetcenter. Her vises der widgets efter eget valg. Det kunne være vejret, Noter, Kalender, forskellige Kort-widgets etc. Du har også mulighed for at foretage en universel søgning her fra.

Foto: Martin Wolsing

Rediger widgets

Hvis du scroller ned i bunden er der under dine widgets en Rediger-knap. Hvis du trykker på den kan du tilføje eller fjerne widgets samt bestemme rækkefølgen af dem. De fleste af Apples egne apps har en eller flere widgets.

Foto: Martin Wolsing

Swipe ned: Notifikationer

Hvis du på lockscreen swiper oppefra og ned, åbner du notifikationscenter. Her kan du se dine seneste notifikationer. Tryk på en notifikation for at åbne den pågældende app.

Foto: Martin Wolsing

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.