Den officielle frigivelse af iOS 11 sker i aften. Allerede nu kan du så småt godt begynde at forberede dig, så du er helt klar, når opdateringen tikker ind på din iPhone eller iPad.

Tjek, om din enhed understøtter iOS 11

For overhovedet at kunne opdatere din iPhone til iOS 11, skal den selvfølgelig være kompatibel med iOS 11.

Det er i virkeligheden meget nemt. iPhone 5s eller nyere kan opdateres til det nye styresystem. Har du en iPad skal den være 4. generation eller nyere eller iPad mini 2 eller nyere.

Brugere med iPhone 5 eller iPhone 5c kan altså ikke længere få det nyeste styresystem på deres iPhone.

Vil du have den fulde oversigt over kompatible enheder, så se her: Disse enheder kan opdateres til iOS 11

Sørg for at have en sikkerhedskopi

Sørg for at du har en ny sikkerhedskopi af din iPhone ifald noget skulle gå galt under opdateringen. Det plejer der ikke, men hellere være på den sikre side.

En sikkerhedskopi er også nødvendig, hvis du vil lave en frisk gendannelse af din iPhone til iOS 11 fremfor at opdatere.

Hvis ikke du ved hvordan man tager en sikkerhedskopi, så læs med her: Sådan tager du backup af din iPhone

Sørg for at der er plads nok

Opdateringen til iOS 11 kræver at der 1-2GB fri plads på din iPhone alt efter model. Har du ikke det, må du slette noget. Det nemmeste er at slette noget, der er nemt at installere igen bagefter. Ellers benyt lejligheden til at få ryddet op i dine billeder, eller hvad der nu fylder.

Få styr på adgangskoder og kontoer

Selvom du til daglig bruger Touch ID (fingeraftrykslæseren) til at låse din iPhone op med, skal du efter opdateringen indtaste koden.

Bruger du iCloud, skal du angive dit kontonavn og din adgangskode, når du har opdateret. Hvis du har glemt disse information kan du få hjælp på appleid.apple.com.

Hav tålmodighed

Apples opdateringer frigives normalt omkring kl. 19 dansk tid. Med flere hundrede millioner brugere, er det en voldsom mængde data, der skal flyttes, og man skal derfor forvente flaskehelse og trafikpropper i data strømmen.

Det bedste råd er at have tålmodighed, og prøve igen, hvis noget går galt eller hvis opdateringen ikke dukker op under Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering på iPhonen eller iPaden. Dobbelttjek også at din enhed er blandt de understøttede.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.