Dropbox er en genial online harddisk med masser af avancerede og smarte funktioner. Med Dropbox får man lagerplads på en server i skyen, så man altid har adgang til sine filer, uanset hvor i verden man er.

Denne artikel er en del af en artikelserie om Dropbox her på iMacguide, hvor vi vil komme ind på nogle af de smarte ting, man kan bruge Dropbox til.

Sådan kommer du i gang med Dropbox

Har du ikke allerede en Dropbox, så læs artiklen Kom igang med Dropbox eller tilmeld dig med det samme her: Få gratis 2,5 GB plads ved tilmelding til Dropbox.

Synkroniser Dropbox via lokalt netværk

Hvis man benytter Dropbox til at holde to computere synkroniseret, vil man nok af og til bemærke, at det tager en del tid af få selve synkroniseringen overstået. Først skal filerne jo uploades til Dropbox fra den ene computer og dernæst skal de hentes fra Dropbox på den anden computer. Er det småfiler man arbejder med fungerer det fint nok, men er man i gigabyte-størrelsen vil det før eller siden være om ikke andet så et irritationsmoment, at skulle vente på det.

Heldigvis er der andre måder at gøre det på. Man kan nemlig synkronisere to computere via det lokal netværk. Filerne bliver selvfølgelig stadig sendt til Dropbox, på normal vis, men hvis computer nummer 2 er på samme netværk som computer nummer 1, så henter den filerne direkte fra den den computer i stedet for hos Dropbox. Det betyder en voldsom forbedret hastighed. For det første fordi computer nummer to ikke skal vente på at upload af filerne til Dropbpx er færdig, før den kan begynde at hente, og for det andet fordi hastigheden på det lokal netværk oftest er mange gange større end hvad ens internetforbindelse kan byde på. I praksis vil en overførsel via lokalnetværket vel tage et par procent af den tid det ville tage på den normale måde.

Sådan opsætter du Dropbox til synkronisering via lokalnetværket

Det er uhyggeligt nemt at slå funktionaliteten til. Du skal bare klikke en enkelt gang på Dropbox-ikonet i menulinjen helt øverst i OS X. Herefter klikker du på "Preferences" og vælger "Enable LAN sync".

Herefter vil Dropbos synkronisere via lokalnetværket, hvis det er muligt - filerne bliver selvfølgelig stadig uploadet til Dropbox i skyen.

Avanceret

For at LAN-synkronisering skal virke, skal de pågældende computere være på samme subnet. Bruger man eksempelvis flere routere i sit setup, skal man lige være opmærksom på, hvilke computere, der er koblet på hvilke routere.

Med hensyn til Firewall, så kræver Dropbox' LAN-synkronisering adgang til TCP port 17500.

Glæd dig - der kommer meget mere om Dropbox

Vi er stadig ikke færdige med Dropbox. Der kommer mange flere artikler fremover. Både for begynderen og den garvede Dropbox-bruger.

Få gratis 2,5 GB plads ved tilmelding til Dropbox.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.