Dropbox er en genial online harddisk med masser af avancerede og smarte funktioner. Med Dropbox får man lagerplads på en server i skyen, så man altid har adgang til sine filer, uanset hvor i verden man er.

Har du ikke allerede en Dropbox, så læs artiklen Kom igang med Dropbox eller tilmeld dig med det samme her: Få gratis 2,5 GB plads ved tilmelding til Dropbox.

I dagens artikel, der er den ottende i iMacguides artikelserie om Dropbox, fortæller vi hvordan man øger sikkerheden på Dropbox markant. Dropbox han nemlig fornylig gjort det muligt at anvende såkaldt to-faktor-autentificering når man logger ind, eller giver en ny enhed adgang til ens Dropbox-konto.

To-faktor-autentificering øger sikkerheden

To-faktor-autentificering kender vi fra NemID, hvor man ud over et almindeligt kodeord skal være i besiddelse af noget fysisk, for at kunne logge på. Dette kunne være et stykke pap eller en kodegenerator, som tilfældet er hos NemID. Det kunne også være en fingeraftryksscanner eller sms sendt til ens telefon. Hvad det er. er i princippet lige meget, ideen er, at man nu skal have to ting (kodeord + noget fysisk) for at logge på. At tilføje dette ekstra lag, øger sikkerheden markant. For selv, hvis nogen har dit kodeord, kan de først få adgang, hvis også de får fingre i den fysiske del af sikkerhedssystemet.

Dropbox anbefaler da også, at man slår funktionen til. Det er heldigvis meget nemt, og vi kan lige så godt gå i gang.

Sådan slår du to-faktor-autentificering til

1. Log ind på dropbox.com og tryk på dit navn i øverste højre hjørne.

2. I menuen der kommer frem, klikker du på "Settings" og herefter på "Security"-fanebladet.

3. Nederst på siden, er der et sted, hvor der står "Two-step verification, Disabled (change)". Tryk på "change"

4. Her skal man følge en lille guide. Det første man skal gøre er, at indtaste sit kodeord, for at bekræfte, at man ønsker at slå funktionen til.

5. Herefter skal man vælge mellem at modtage sikkerhedskoder via sms, eller om man vil generere dem via en speciel smartphone-app til formålet. Hvad man ønsker er op til den enkelte. Der er ikke umiddelbart nogle fordele/ulemper at tage højde for, bare hvad man finder mest bekvemt.

6. Vælger man sms, skal man vælge land og indtaste sit telefonnummer. Man får så tilsendt en kode, som skal indtastes for at bekræfte, at man har adgang til enheden. Vælger man app-løsningen, får man en kode, der skal indtastes i appen for at sætte den op. Herefter kan appen generere de samme koder, som man ellers ville få tilsendt via sms.

7. Uanset hvad man vælger i trin 6, vil man modtage en speciel 16 cifret sikkerhedskode. Det er meget vigtigt, at man gemmer denne kode et sikkert sted. Den skal bruges i tilfælde af, at man mister sin telefon, og ikke længere kan indtaste de påkrævede sikkerhedskoder. Ved hjælp af den 16 cifrede kode, kan man altså i nødstilfælde alligevel få adgang til ens Dropbox. Hvis to-faktor-sikkerheden skal give mening, skal den 16 cifrede kode gemmes langt væk fra ens almindelige kode, og man skal heller ikke gemme den på sin telefon. Den er til nødstilfælde, og ikke en man skal have liggende på skrivebordet, for at så er den ekstra sikkerhed intet værd.

Glæd dig - der kommer meget mere om Dropbox

Vi er stadig ikke færdige med Dropbox. Der kommer mange flere artikler fremover. Både for begynderen og den garvede Dropbox-bruger.

Få gratis 2,5 GB plads ved tilmelding til Dropbox.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.